Zöldborsós krumplileves tavaszra
Egy kis könnyű, tavaszi levessel készültem. Kicsit szokatlan kombináció a borsó krumplival, de mindenképpen érdemes kipróbálni.
Nem sok minden kell hozzá és ami a legjobb, készítheted friss tavaszi zöldborsóból (ha nincs, akkor jó a mirelit is)! Páratlanul finom!
Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél kiló krumpli, 1 babérlevél, só, bors, olaj, 30 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, fél citrom leve, 2-3 szelet bacon.

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Anyagköltség: kb. 500 Ft/4 fő
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk.

Rátesszük a megtisztított és kis kockára vágott krumplit,

majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük és félpuhára főzzük.

Ezután beletesszük a zöldborsót és az egészet megfőzzük puhára. Ekkor lehúzzuk a tűzről és botmixerrel picit beletúrunk. Nem kell az egészet összepürésíteni csak egy picikét. Aztán visszatesszük a tűzre és felrottyantjuk még egyszer.

Közben egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott bacont, melyet tálaláskor a leves tetejére halmozunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! Próbáljátok ki! Nagyon fincsi!
