Limoncello

Ezt a finom citromos likőrt nyaranta szoktam elkészíteni. Remek hűsítő ital! Nem túl édes, kicsit fanyar, savanykás, frissítő. Pont kellemes hangulatú nyári estékhez a legideálisabb. Nekem még maradt tavaly nyárról (az alkohol miatt az eltarthatósági ideje szinte korlátlan). Barátaim nagyon szeretik, így a kedvükért most felbontottunk egy üveggel az ünnep alkalmából. Kell ettől több? Kellemes baráti összejövetel, nyarat idéző hangulat…

Most szeretném megosztani veletek a receptjét, hátha valaki szívesen kipróbálná!

Hozzávalók: 7 citrom vékonyan lehámozott héja (óvatosan, hogy a héjról a fehér rész ne kerüljön bele, mert akkor nagyon keserű lesz), fél liter vodka, 3 dl víz, 30 dkg cukor.

Elkészítési idő: Kb. 2 hét

Anyagköltség: kb. 1800 Ft

A citromot és a vodkát egy üvegbe tesszük, letakarjuk, és hűvös helyre tesszük két hétre. Két hét után leszűrjük a vodkát. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor összekeverjük a leszűrt vodkával.

Ezzel el is készült ez a finom, frissítő, citromos ital. 

Felszolgálni egy kicsit a martini hangulatára szoktam. A pohár szélét bekenek egy darabka citrommal és cukorba mártom. Az italba pedig egy másik kis darab citromot szoktam. Ez a rövid ital nem igényel jeget, de ha akarsz, a látvány kedvéért tehetsz bele!

Egészségetekre!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás