Lilahagyma saláta
Ezt a finom salátát gyakran készítem, hiszen néhány napig eláll a hűtőben.
Két-három lilahagymát vékony csíkokra vágok, beleteszem egy kis tálkába. Megsózom, pici ecetet (használhatsz citromlevelt is, attól még különlegesebb az íze) és cukrot teszek rá, összekeverem és hagyom állni egy fél órát minimum. Utána nyugodtan ehetjük. A sótól és az ecettől elmegy a csípőssége és nem lesz olyan erős hagymaszaga. Persze ettől még nem lesz randi kaja, de nagyon finom, egészséges. Sok benne a vitamin és az ásványi anyag, valamint a hagyma egyébként is vírusirtó hatással bír, ami a mostani elő-influenza szezonban nem hátrány!
Próbáljátok ki nyugodtan! Nagyon finom, pikáns saláta! Eheted zsíroskenyérhez, szalonnához, felvágotthoz, bármihez! És nem utolsó sorban olcsó, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül.