Szedres-joghurtos torta

 

Ehhez a könnyű nyári desszerthez először is sütnünk kell egy piskótalapot.

Recept itt: Piskóta tortalap házilag

A krémet a következők szerint készítjük el:

Hozzávalók: 20 dkg szeder, 10 dkg porcukor, 1 db natúr joghurt, 25 dkg natúr krémsajt, 1 cs. lapzselatin, 4 ek. víz.

Elkészítési idő: kb. 30 perc+hűtés

Anyagköltség: kb. 1100 Ft (de ha van kerted és saját szedred, akkor jóval olcsóbb).

Elkészítés: A zselatin lapokat annyi vízbe áztatjuk, ami ellepi. Áztatási idő min. 5 perc. A szedret megmossuk, lecsepegtetjük, majd a porcukorral turmixgépben pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a natúr joghurtot és a krémsajtot. Ezekkel is alaposan összedolgozzuk. A zselatint kicsavarjuk és egy kislábasban 4 ek. vízzel feltesszük melegedni. Tilos forralni! Csak addig melegítjük, amíg felolvadnak a lapok. Ha felolvadtak a lapok és visszahűlt a lé, akkor a szedres masszához öntjük és jól elkeverjük. Ezután már tölthetjük is a kihűlt piskótát, amit én a következő képpen teszek:

A tortalapot két-három felé vágom (ha nagyon magas, akkor négy felé). A legalsó lapot egy kapcsos tortaformába helyezem. Ezt megkenem a krémmel, majd jöhet rá a következő lap. Ha csak ketté vágtad, akkor a maradék krémet öntsd a tetejére és simítsd el. Mehet a hűtőbe legalább 3 órára.

Tipp: Érdemes előző nap elkészíteni, mert hűteni kell néhány órát! Ha nincs szedred, elkészítheted ribizliből, málnából, eperből, sárgabarackból.

Érdemes kipróbálni ezt a finom, könnyű, nyári alapanyagokból készült desszertet. Nem lehet elrontani. Finom, savanykás íze felüdülést hoz a hétköznapokba!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás