Pitypang Méz
Minden tavasszal készítek néhány üveg pitypang mézet. Ez a különlegesség nem igazi méz, de a megszólalásig hasonlít rá.
Mire jó a pitypang? Segít epebántalmak és májbetegség esetén. A cukorbetegek barátja. Hasznos levertség, fáradtság esetén. Megszűnteti a kiütéseket, bőrviszketést. Vértisztító hatású.
Hozzávalók: két marék pitypang virág, 1 liter víz, 1 kg cukor, fél citrom.
Elkészítés: a pitypang virágot feltesszük főni 1 liter hideg vízbe. Lassan főzzük. Amikor a víz forrni kezd, levesszük a tűzről és állni hagyjuk egy éjszakát. Másnap leszűrjük, a pitypang virágot jól kinyomkodjuk. A léhez 1 kiló cukrot adunk és hozzáadunk egy fél citromot, amit karikára vágtunk. Lassú tűzön főzzük fedő nélkül. Néha egy kistányérra cseppentve belőle, ellenőrizzük az állagát.
Ha közel méz sűrűségű, akkor levesszük a tűzről, üvegekbe töltjük és mehet a kamrába.
Eheted egész évben, nagyon finom és nagyon-nagyon egészséges. Mivel ez egy különlegesség, ezért szép üvegben ajándék is lehet. Senki sem fogja elhinni, hogy nem a méhecske készítette!