Narancsos túrós süti

Megint egy remek és véleményem szerint igen közkedvelt süteményt hoztam nektek. Biztosan sokan ismeritek, akinek meg újdonság az próbálja ki legalább egyszer. Garantált, hogy felveszi a repertoárjába!

Ennek a süteménynek az elkészítése egy picit több türelmet igényel, de nem igényel semmivel több ügyességet, mint a legegyszerűbb süteményé.

Nos, lássunk munkához.

Hozzávalók:

A piskótához: 6 tojás szétválasztva a sárgáját és a fehérjét, 6 kanál porcukor, 4 kanál liszt, 2 kanál kakaópor (nem cukrozott), 1 cs. sütőpor.

A túrótöltelékhez: 0,5 kg túró, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.

A tetejére: 2 cs. vaníliás pudingpor, 0,7 l szénsavas narancs üdítő

Elkészítési idő: max. 2 óra

Anyagköltség: kb. 1200 Ft egy nagy tepsivel.

Elkészítése: Először begyújtjuk a sütőt, hogy legyen ideje felmelegedni. Minden hozzávalót odakészítünk az asztalra, a tepsit is (nagy gáztepsi), amit sütőpapírral kibélelünk. Ezután elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük, majd a sárgáját is a porcukorral. Utána beletesszük a lisztet és a kakaóport és azzal is jól összekeverjük. Óvatosan rákanalazzuk a fehérjét, amit nagyon finoman forgatunk össze a sárgájás masszával. Beleöntjük a tepsibe, picit az asztal lapjához ütögetjük a tepsi alját, hogy mindenütt jól elterüljön a massza és betesszük a sütőbe. Közepes lángon sütjük 15-20 percig. 15 percig TILOS kinyitni a sütőajtót. Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük a túrós tölteléket.

A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük. Ha a piskóta megsült és kihűlt, csak akkor kenjük rá, különben a vaj kiolvad a töltelékből és eláztatja a piskótát.

 

Megfőzzük a pudingot is a narancsüdítőben (se tej, se cukor nem kell hozzá). Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, akkor kikapcsoljuk alatta a gázt és tovább kevergetjük, amíg ki nem hűl. Ha már csak langyoska, akkor szépen ráöntjük a túró tetejére, elsimítjuk és mehet a hűtőbe tálalásig.

    

Nagyon finom, üdítő finomság!

Érdemes kipróbálni, nem lehet elrontani!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás