Káposztás cvekedli

A káposztás tészta remek második lehet egy tartalmas leves után. Nagyon olcsó és finom. Van aki sósan, borssal szereti, van aki inkább édesen, cukorral. Én így is úgy is szeretem.

Hozzávalók: egy fél fej káposzta, két kanál olaj, só, bors, ½ kg fodros kockatészta vagy házi gyúrt kockatészta.

Elkészítési idő: max. egy óra.

Anyagköltség: max. 500 Ft

A káposztát lereszelem a nagylyukú reszelőn. 

Olajat melegítek egy edényben és a káposztát megpirítom rajta, sózom, borsozom. Közben felteszek egy fazékban vizet forrni, amiben menetközben kifőzöm a tésztát. Közben a káposztát is kevergetem, hogy le ne égjen. Időnként megkóstolom a káposztát, hogy elég puha-e már. Ha a tészta megfőtt, akkor leszűrjük. Amikor a káposzta is kész, akkor összevegyítem a tésztával és már szedhetjük is! Ha úgy jobban szereted, akkor még egy picit együtt is piríthatod!

Jó étvágyat kívánok ehhez a nagyon egyszerű, de annál finomabb ételhez!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás