Baconos tükörtojás
Nálunk általános vasárnapi reggeli a baconos tükörtojás. Mindannyian nagyon szeretjük. Mellé friss kenyeret adok (szeretünk mártogatni). Idényben pedig mindig vágok fel mellé paradicsomot, paprikát, télen pedig apróra reszelt káposztát, répát.
Hozzávalók: Fejenként 3-4 szelet bacon, 2 tojás, só, bors, olaj
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Anyagköltség: 150 Ft/fő.
Elkészítés: A serpenyőbe kevés olajat teszek és a baconokat ropogósra sütöm benne (azért kell a bacon alá olaj, hogy ne füstöljön). Kiszedem őket egy kistányérra. Fejenként két tojást ütök a zsíradékra óvatosan, hogy ne folyjék ki a sárgája. Tetejét már most sózom. Teszek rá egy fedőt, hogy hamarabb elkészüljön (figyelj oda, mert nem kell neki sok idő, kb. 2 perc).
Mikor elkészült óvatosan egy lapáttal kiszedem a tojásokat egy tányérra. Tetejére teszem a már korábban megsütött, ropogós bacont és kész is a reggeli. Pici borsot darálok rá.
Jó étvágyat kívánok Nektek hozzá!