Angol teasütemény húsvéti köntösben

Ezt az egyszerű receptet azért szeretem, mert süthetek vele több, mint egy kiló fincsi kekszet 400 Ft-ból. Ennyiért a boltban nem veszel meg egy kiló kekszet, ráadásul úgy ízesítheted, ahogy csak akarod, és tudod, hogy mi van benne!

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 10 dkg vaj, egy kávéskanál szódabikarbóna, 2 egész tojás, 35 dkg porcukor, 2 csg. vaníliás cukor, 2-3 kanál tejföl.

  

Az egészet összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, még tehetünk bele tejfölt. Ezután késhegy vastagságúra nyújtjuk, és különféle formákat szaggatunk belőle.

Én most a húsvét és a tavasz jegyében nyuszit, pillangót, virágot, kacsát, felhőt szaggattam, majd sütőpapírral bélelt tepsiben pár perc alatt készre sütöttem. Figyelni kell, mert hamar megég!

                                       

Ha a kedved úgy adja, reszelhetsz bele narancshéjat, reszelhetsz bele étcsokoládét, citromhéjat, fahéjat stb. De díszítheted színes cukorkával vagy belemárthatod olvasztott csokiba. Bármelyik variációt is készíted el, biztos hogy nagyon finom lesz.

Egy hatalmas dobozzal lett belőle. Mivel sokáig eláll, ez lesz az egyik vendégkínáló sütim húsvétkor.

                                         ez még kb csak a fele :-)

 

Jó szórakozást, sütögetést kívánok Nektek! Ha van türelmed, vond be a gyerekeket is! Remek móka lesz együtt sütögetni és készülni a Nyuszi fogadására. Vagy a díszítést bízd az ő fantáziájukra! Meglátod milyen kreatívak!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás