Spanyol tükörtojás

Amikor este, a munkából hazatérve valami finom főtt ételre vágyom, gyakran készítem a következő, nagyon egyszerű ételt. Az idő ráfordítás max. fél óra, az anyagköltsége pedig 4 főre kb. 800-1000 Ft. Ha marad belőle, akkor másnap, felmelegítve is finom!

Hozzávalók: egy csomag mexikói zöldségkeverék, 2 pár virsli, személyenként egy tojás (ha nagyon éhesek vagytok, akkor kettő), pici olaj és só.

A zöldségkeveréket pici olajat aláöntve,sózva, fedő alatt megpárolom. Mikor a zöldségek megpuhultak, akkor rádobom a karikára vágott virslit, megkeverem és még egy picit párolom, majd egy evőkanállal fészket készítek a tojásoknak, amiket beleütök. Tetejüket picit megsózom, majd visszahelyezem a fedőt és addig párolom, amíg fehér nem lesz a tojások teteje, de a belseje krémes, lágy marad. Ekkor lezárom a tüzet és már tálalok is. Óvatosan emelem ki a tojásokat, hogy ne törjenek. Tetejüket apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetem.

Próbáljátok ki bátran ezt az egyszerű receptet! Nagyon finom és egészséges. Mivel színes zöldségekből van, így a szemet is gyönyörködteti, nem csak az ínyeteket :-)

Szeretettel kívánok mindenkinek jó főzőcskézést, sok elismerést a finom vacsoráért!

 

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás