Juhtúrós sztrapacska, ahogy én szeretem!

A juhtúrós sztrapacskát nagyon szeretjük, főleg, amióta megtanultam egy másik elkészítési módot. Hát így valami isteni! Imádom! Addig a szagát sem bírtam, sosem gondoltam volna, hogy az egyik kedvencem lesz!

Próbáljátok ki, tényleg nagyon finom. Kicsit időigényes, de az íze kárpótol minden fáradtságért. És begyűjtheted a többiek elismerését is!

Hozzávalók: 60 dkg krumpli (lereszelt mennyiség), 30 dkg liszt, 5 dkg vaj, só, szalonna, juhtúró, tejföl, lilahagyma.

A krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, vajat, sót és jól összedolgozzuk egy fakanállal. Amíg a víz felforr, addig lepirítom a kockára vágott füstölt szalonnát. Ha van otthon füstölt hús, akkor azt is kockára vágom és átpirítom a szalonna zsírjában. 

Ezután beleteszem a juhtúrót, megvárom míg szépen felolvad a forró zsírban, kicsit megkeverem. 

   

Amikor a víz felforrt, tegyünk bele sót és nokedli szaggató segítségével szaggassuk bele a sztrapacskát. Amikor a sztrapacska megfőtt, akkor egy szűrő segítségével kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük és mehet a forró szalonnás, juhtúrós zsírra. Nem kell leöblíteni a sztrapacskát, ez a kissé ragacsos része+a juhtúró együtt fog megpirulni. 

        

Együtt pirítom az egészet, időnként egy lapát segítségével megfordítom, hogy mindenütt megpiruljon. Na, ez a pirult része a legfinomabb!

Tálaláskor teszek rá egy kis tejfölt és apróra vágott lilahagymát szórok a tetejére!

  

Ha van otthon édeskáposztád, azt is lereszelheted és megpiríthatod, ahogy a káposztás kockához szokták. Azzal is fincsi!

Jó étvágyat Nektek!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás