Lebbencsleves
Ezt a finom és kiadós levest mi nagyon szeretjük. Természetesen az elkészítése roppant egyszerű (én már csak ilyen recepteket gyűjtök :-))! Ezután a leves után elég egy kis pogácsa vagy palacsinta, talán egy kis rizsfelfújt.
Hozzávalók: két szelet finom, füstölt szalonna, egy fej hagyma, egy nagyobb burgonya, két szál sárgarépa, egy szál petrezselyemgyökér, só, pirospaprika, bors és két nagy marék lebbencstészta.
Elkészítési idő: max. 1 óra
Anyagköltség: kb. 200 Ft legalább 4 főre
Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk.
A megpirult szalonnakockákat kiszedjük a zsírból egy kistányérra.
Ebben a zsírban megpirítjuk a tésztát is, majd ezt is kiszedjük.
Végül a kockára vágott hagymát is megpirítjuk a zsírban.
Amikor megpirult a hagyma is, akkor lehúzzuk a tűzről az edényt, belerakjuk a szalonnát és a tésztát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldséget, a kockára vágott burgonyát és főzzük.
A végén (ezt nem muszáj, de én szeretem) pedig karikára vágott házikolbászt teszünk bele és még főzzük együtt egy kicsit. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.
Nagyon jó főzőcskézést kívánok Nektek, szeretettel!