Lebbencsleves

Ezt a finom és kiadós levest mi nagyon szeretjük. Természetesen az elkészítése roppant egyszerű (én már csak ilyen recepteket gyűjtök :-))! Ezután a leves után elég egy kis pogácsa vagy palacsinta, talán egy kis rizsfelfújt.

Hozzávalók: két szelet finom, füstölt szalonna, egy fej hagyma, egy nagyobb burgonya, két szál sárgarépa, egy szál petrezselyemgyökér, só, pirospaprika, bors és két nagy marék lebbencstészta.

Elkészítési idő: max. 1 óra

Anyagköltség: kb. 200 Ft legalább 4 főre

Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. 

A megpirult szalonnakockákat kiszedjük a zsírból egy kistányérra. 

Ebben a zsírban megpirítjuk a tésztát is, majd ezt is kiszedjük. 

Végül a kockára vágott hagymát is megpirítjuk a zsírban. 

Amikor megpirult a hagyma is, akkor lehúzzuk a tűzről az edényt, belerakjuk a szalonnát és a tésztát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldséget, a kockára vágott burgonyát és főzzük. 

A végén (ezt nem muszáj, de én szeretem) pedig karikára vágott házikolbászt teszünk bele és még főzzük együtt egy kicsit. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

 

Nagyon jó főzőcskézést kívánok Nektek, szeretettel!

                                  

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás