Marhahús kisokos

A hús fontos forrása az aminosavaknak, a vasnak és a B12 vitaminnak és a cinknek. Ezek hiánya fáradtságot és a betegségekkel szemben kisebb ellenálló képességet okoz. Emellett fontos foszfor forrás, ami a csontok, fogak állapotának tesz jót.

A marhahúst a vörös húsok közé soroljuk. A jó minőségű marhahús jelentős mennyiségű zsírt tartalmaz. A marhahúst sokan azért nem fogyasztják, mert magasnak ítélik a koleszterin tartalmát. A koleszterin fontos mind az állatok, mind az ember életében, hiszen nagy szerepet játszik az anyagcserében és a nemi hormonok termelődésében. A szervezet maga is állít elő koleszterint. Kutatások kimutatták, hogy az összes koleszterin 76%-a termelődik a szervezetben és a bevitt ételekkel csak 24%  jut be. Tehát nem kell félni marhahúst fogyasztani. Bebizonyosodott az is, hogy a marhahúsban kevesebb a koleszterin mint a többi állat fajtában.

Tehén, Allgäu, Tehenek, Aranyos, Kérődző

A marhahús sok ember kedvence és nagyon sokféleképpen elkészíthető. Persze itt sem mindegy, hogy melyik húsból mit készítünk.

Lássuk, mi mire jó!

húsleveshez legjobb a lábszár.

Gulyásleveshez a bélszín vége, de a lábszár is remek választás. Emellett megfelel a fartő, a szegy, a lapocka.

pörkölthöz ugyancsak a bélszín vége, a lábszár, a fartő vagy a lapocka a megfelelő.

Paprikás Csirke, Hús, Marha Gulyásleves

hirtelensülthöz legjobb a vesepecsenye, de érlelés után elkészíthető rostélyosból vagy hátszínből is. Egyben párolni, vadas húsnak leginkább a fehérpecsenyét vagy a felsált vásároljuk.

Marhasült, Hereford, Ír Marha, Írország

Próbáljatok ki egy finom marhahúsos receptet! Ja és ne feledjük! A hamburgerben is marhahús pogácsa van!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás