Eperparfé
Jön a hétvége! Hurrá! Készítsétek el ezt a finom epres desszertet fagyi helyett! Csend, nyugalom és EPERPARFÉ!
Hozzávalók: 2 dl hideg habtejszín felverve, 25 dkg natúr krémsajt, 2 ek. porcukor, 5-6 ek. eperlekvár, 1 kocka csoki.
Elkészítési idő: max. 5 perc+fagyasztás.
Anyagköltség: kb. 650 Ft.
Elkészítés: a natúr krémsajtot beleteszem egy tálba a porcukorral és alaposan elkeverem. Hozzákeverem a lekvárt majd apránként a keményre felvert tejszínhabot. Az egészet beleöntöm egy tiszta nylonzacskóba, majd zacskóval együtt egy gömbölyű fenekű tálba és mehet a fagyasztóba.
Amikor megfagyott, akkor tányérra borítom, megszórom reszelt csokival és mentalevéllel, eperdarabkákkal díszítem. Ha szeletelni akarod, akkor forrósíts meg egy kést láng fölött és azzal vágd!
Tipp: készítheted friss eperből is, akkor törd össze a megmosott epret, keverd el egy kis citromlével és 5 dkg porcukorral, ezt használd a lekvár helyett!