Eperkrémes-csokis muffin
Lassan itt az eperszezon! Lássunk hozzá, készítsünk egy finom epres-csokis muffint!
Hozzávalók 12 db-hoz: 20 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 12 dkg margarin vagy vaj olvasztva, fél csomag sütőpor, 2 tojás, 150 gr. natúr joghurt, csipet só, fél citrom reszelt héja, 1-2 ek. kakaópor (nem cukrozott), 1 ek. tejföl, 10 dkg natúr krémsajt, 2 ek. eperlekvár.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Anyagköltség: kb. 600 Ft
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő. A tejföl, krémsajt és eperlekvár kivételével minden hozzávalót tegyünk egy tálba és alaposan keverjük össze. A muffin sütőt béleljük ki muffin papírral és kanalazzuk bele a masszát. Tegyük a sütőbe és süssük kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük!
Míg a süti sül, addig a tejfölt, a krémsajtot és az eperlekvárt keverjük ki.
Ha a muffinunk kihűlt, akkor a krémmel kenjük meg a tetejét. Díszíthetjük eperdarabokkal vagy színes cukordarával, esetleg tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok ehhez az egyszerűen elkészíthető kis finomsághoz!