Padlizsán krém egyszerűen
Ha már unod a felvágottat és inkább valami zöldségfélét ennél vagy nem is tudod igazán mit. Akkor próbáld ki a következő finom receptet.
Padlizsán krém
Hozzávalók: 2 nagyobb padlizsán, 5 közepes paradicsom, 4 ek. olivaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej lilahagyma, 2 tk. mustár, 2 kávéskanál só, 1,5 kávéskanál bors.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Anyagköltség: kb. 650 Ft és jó sok lesz belőle
Elkészítés: A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk és a sütőben megsütjük. Amikor jól megpuhult, akkor kivesszük, törlővel letakarjuk néhány percre, hogy a párában felpuhuljon a héja. Amikor a héja megpuhult, akkor könnyedén lehúzzuk. A padlizsánt és a paradicsomot egy tálba tesszük. A fokhagymát átnyomjuk, a lilahagymát apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Fűszerezzük, majd egy botmixerrel pürésítjük. Kóstolás után meg utána ízesíthetjük.
Nagyon finom akár vacsorára, akár vendégek fogadására vagy előételnek is.
Tipp: pirítósra kenve tálaljuk. Adjunk hozzá paprikát, paradicsomot, uborkát.
Elronthatatlan!