Sertéshús kisokos: mi mire jó

A hús vásárlás egy nagyon sarkalatos pontja a háztartásvezetésének. De honnan tudhatjuk, hogy milyen húst vegyünk, az a sertés melyik része és melyik étel melyik részből a legfinomabb?

Szerintem érdemes egy jó hentest kiválasztani. Ezt ajánlhatják mások vagy dönthet a szimpátia, a kedvesség. Ha rendszeresen jársz ugyanahhoz a kedves henteshez, akkor előbb-utóbb biztos lehetsz benne, hogy jó húst fogsz kapni, pont olyat amit szeretnél.

Arra gondoltam, hogy most boncolgassuk a sertéshúst, jövő héten pedig folytassuk a baromfival, utána jöhet a marha.

A sertés húsából nagyon sokféle étel készíthető. De milyen is a jó sertéshús? Nem büdös, nem nyálkás, színe rózsaszínes (nem zöld stb.), tapintásra ruganyos.

                             Sertés, Állati, Gazdaság, Farok

Lássuk csak szépen sorban, hogy miből mit készíthetünk!

Fej: kocsonyának kitűnő

Tarja: felhasználható szeletben frissen sütve vagy roston, egészben füstölve (füstölt tarja bablevesbe, töltött káposztába)Borsos-mustáros tarja

Karaj: (ez lehet rövid vagy hosszú) : egészben sütve, töltve, szeletben rántva vagy frissen sütve, aprópecsenyének

Szűzpecsenye: ez a rész nagyon hamar sül, finom, omlós husi, süthetjük egészben vagy szeletben

Filé, Disznó, Sertés Szűzpecsenye, Jszk

Comb: süthetjük egészben vagy szeletben, darálva fasírtnak vagy rakott, töltött ételekhez, frissen sült hús, rántott hús, pörkölt.

Dagadó: tölthetjük, pörkölt, vagdalt készülhet belőle, süthetjük, főzhetjük.

Oldalas: grillezhetjük, süthetjük, főzhetjük 

Tarja, Rostély, Grillezési Lehetőség

Lapocka: pörkölt, tokány, vagdalt vagy füstölhetjük

Tokaszalonna: abálhatjuk

Csülök: füstölhetjük, süthetjük, főzhetjük. Egy kis szilveszteri malackodás :-)

Köröm: pörköltnek, füstölve levesbe, kocsonyába

Farok: kocsonya

A részeket külön-külön csomagoljuk fagyasztás előtt és mindent felcímkézünk, hogy tudjuk, melyik zacskóban mit találunk!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás