Brokkoli krémleves

A brokkolit nagyon szeretjük. Imádom a színét (nekem nagyon tetszik ez az erős zöld szín)! Az íze pedig különleges, főleg egy kis füstölt sajttal, tejszínnel! A brokkoli fogyasztása hozzájárul a rákbetegségek kialakulásának megelőzéséhez is! Rost dús, vitamindús, mi kell még!

Így most brokkoli krémlevest készítettünk füstölt sajtos pirítóssal!

Hozzávalók: 0,5 kg brokkoli, só, szerecsendió, 2 dl tejszín, 1 ek. liszt, fejenként egy szelet kenyér, 2 dkg füstölt sajt.

Elkészítési idő: max. 30 perc

Anyagköltség: 700 Ft/4 fő

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és egy pici vízben feltesszük párolódni. Sózzuk, kicsi szerecsendiót reszelünk rá. Amíg a brokkoli puhul, a sajtot lereszeljük, a kenyeret egy sütőlemezre fektetjük és betakarjuk a reszelt sajttal. A sütőt bekapcsoljuk. A tejszínt összekeverjük a liszttel és amikor a brokkoli megpuhult, akkor ráöntjük. Egyet rottyantunk rajta és elzárjuk a tüzet. Közben a sütőbe betesszük a kenyereket és ráolvasztjuk a sajtot (1-2 perc). Amíg a pirítós készül, addig botmixerrel összeturmixoljuk a levest.  Kivesszük a sütőből a pirítóst és tálalhatunk is!

Jó étvágyat kívánok nektek ehhez a könnyen, gyorsan elkészíthető finomsághoz!

                                     

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás