Darapuding
Ebéd utáni desszertnek vagy uzsonnára a következő finomságot hoztuk most el nektek!
Darapudingot készítettünk.
Hozzávalók: 8 dl tej, egy csomag csokis pudingpor, 3 kanál cukor, 1 kiskanál natúr kakaópor, 3 marék búzadara, 3 db barack (konzerv)
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Anyagköltség: max. 400 Ft/4 fő
Elkészítés: a pudingot a szokásos módon készítjük, de fél liter tej helyett 8 dl-el+ a natúr kakaóporral. Mikor a puding kezd forrni, akkor szórjuk bele a búzadarát és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült, akkor az edényt hideg vízbe állítjuk és időnként megkeverjük, nehogy bebőrösödjön a teteje. Amíg a puding hűl, addig a barackot lecsöpögtetjük, apró darabokra vágjuk, majd egy pici vajat melegítünk, abban egy pici cukrot karamellizálunk, majd ráöntjük a barackot és együtt pirítjuk egy kicsit.
A langyos pudingot tálkákba osztjuk és a tetejére a barackot tesszük.
Máris kész egy olcsó, gyors desszert, ha csak úgy vágysz egy kis édességre :-)
Készítheted úgy is, hogy egy formába töltöd, majd ha kihűlt, akkor egy kistányérra borítod és úgy díszíted.