Kolbásszal töltött karaj

Megint egy nagyon egyszerű recepttel készültem!

A kolbásszal töltött karaj igazi finomság, szintén napokig eláll, és remekül fagyasztható. Kiváló hagymás tört krumplival, zöldséges rizzsel vagy valamilyen finom salátával, párolt zöldséggel. Eheted hidegen (hidegtálat is készíthetsz vele), melegen.

Hozzávalók: egy kiló hosszúkaraj csont nélkül (a csontból főzz levest), egy darab kolbász (legjobb a házi készítésű sütnivaló kolbász), só, bors, köménymag őrölve.

A karajt megmossuk és egy éles késsel felszúrjuk. Ezt úgy szoktam csinálni, hogy a karajt felállítom és a kést beleszúrom a húsba. Ebbe a lyukba dugom be a kolbászt. Ezúton sóval, borssal, őrölt köménnyel bedörzsölöm a húst és tepsibe helyezem. Pici vizet öntök alá, egy-két gerezd fokhagymát is dobok a tepsibe. Alufóliával letakarom és berakom a sütőbe. Kb. másfél- két órát sütöm így, közben időnként megnézem, hogy nem kell-e a vizet pótolni, le ne égjen. Néha meglocsolom a tepsiben lévő lével. Majd megnézem, hogy elég puha-e. Ha úgy látom, hogy elég puha már a hús, akkor leveszem a fóliát és úgy is sütöm, amíg szép színt nem kap.

Ha kész a hús, akkor kiveszem a sütőből és hagyom egy kicsit állni, mert így a hús megnyugszik és szeletelni is könnyebb.

Én ezt fogom most húsvétra is elkészíteni!

Jó étvágyat kívánok Nektek hozzá!

                                    

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás