Cukkini tócsni
Meleg nyári estéken könnyen elkészíthetjük ezt az olcsó, gyors és könnyű fogást. Ma ebédre adtam a családnak. Mellé fokhagymás sült húst és tzatziki mártást készítettem. Tzatziki mártás
Cukkini tócsni
Hozzávalók: 80 dkg cukkini (pucolt mennyiség), 2 tojás, só, bors, 1 cikk fokhagyma, zsemlemorzsa, olaj.
Elkészítési idő: kb. 30 perc+állásidő
Anyagköltség: kb. 300 Ft/ 4 főre
Elkészítés: A cukkinit megmosom, meghámozom, nagylyukú sajtreszelőn lereszelem, besózom és állni hagyom egy fél órát, hogy levet eresszen. Fél óra múlva kifacsarom, ráütöm a két tojást, megszórom borssal, rányomom a fokhagymát és annyi zsemlemorzsát adok hozzá, amennyit felvesz (közepes keménységű masszát kell kapni). Alaposan összekeverem.
Palacsintasütőben annyi olajat melegítek, hogy épp csak ne ragadjon oda a cukkini tócsni. Kicsi golyókat formázok és beleteszem a palacsintasütőbe, kissé ellapítom a tetejét. Megsütöm az egyik oldalát, majd egy villa és egy lapát segítségével megfordítom. Ekkor lelapítom egy kissé a másik oldalát is és megsütöm azt is. Papírtörlőre szedem és máris tálalom.
Önmagában vagy salátával, köretnek igazán kiváló.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!