Zöldbab főzelék hidegen :-)

Egy nagyon egyszerű és könnyű nyári étellel készültem ma, ami nem más, mint a zöldbab főzelék. Nyáron hidegen is nagyon finom, az ember úgysem kíván szinte enni a kánikulában. Ez az egyszerű ebéd vagy vacsora tökéletes a melegben. Kiegészítheted egy kis sült hússal vagy süthetsz hozzá egy kis virslit vagy kolbászt. Ki mit szeret, azzal dúsítsa.

Hozzávalók: kb. 50 dkg zöldbab, egy kisebb csokor kapor, só, 2-3 ek. liszt, 2 ek. étolaj, 1 cikk fokhagyma, pici fűszerpaprika, 2 dl tejföl, cukor, ecet ízlés szerint.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Anyagköltség: kb. 650 Ft/4 fő

Elkészítés: a zöldbabot megpucoljuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk, rászórjuk az apróra vágott friss kaprot (elhagyható). Minimális mennyiségű vízben feltesszük főni. Fedőt teszünk rá, hogy hamarabb megfőjön! Mikor félig megpuhult, akkor sózzuk. Ha mindjárt az elején sózod, nehezebben puhul meg. Amíg a zöldbab fő, elkészítjük a rántást a következőképpen: az olajat felhevítjük és beletesszük a lisztet, amit állandóan kevergetve megpirítunk, lehúzzuk a tűzről. A megtisztított fokhagymát fokhagymanyomóval átnyomjuk a rántásba, összekeverjük, megszórjuk egy pici pirospaprikával, összekeverjük. Ráöntjük a tejfölt és csomómentesre keverjük majd apránként annyi vízzel higítjuk fel, hogy jó folyós legyen. Amikor a zöldbab megpuhult, akkor ráöntjük a tejfölös-rántásos keveréket és együtt felforraljuk. Amikor felforrt a főzelékünk, kikapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalás előtt ízlés szerint ecettel, cukorral ízesítjük.

Jó étvágyat kívánok Nektek ehhez a könnyű nyári fogáshoz.

Zöldbab, Hüvelyesek, Friss, Vágott

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm.

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás