Egyszerű gyümölcssaláta!

Megint egy csodálatosan finom és nagyon egyszerű gyümölcssalátával készültem Nektek! Vannak napok, amikor az ember nem kíván semmit sem, vagy enne valamit, de nem igazán tudja, hogy mit is. Csak kóvályog, nyitogatja a hűtőt és továbbra is teljesen tanácstalan. Ilyen esetekben remek lehet egy előre elkészíthető és napokig elálló gyümölcssaláta. Ebbe mindent bele lehet tenni, amit otthon találsz, és remek felhasználási módja a kicsit túlérett, picit romlásnak indult gyümölcsöknek. A gyümölcs is drága és az ember sajnálja kidobálni, megenni meg nem nagyon akarja, spórolni is akar. Hát, erre is jó ez az egyszerű recept.

Vedd elő, amid van: alma, banán, narancs, kivi, mandarin, grapefruit, amit találsz! Mindent hámozz meg és vágd fel kis kockákra. Öntsd az összevágott gyümölcsöket egy tálba. Önts rájuk mézet, csavarj bele egy citromot, dobálhatsz rá mazsolát. Alaposan keverd össze, fedd le folpackkal vagy egy fedővel és tedd a hűtőbe. Hagyd állni néhány órát (azért időnként keverd meg!) a hűtőben és aztán már eheted is. Ízesítheted egy kis téli fűszerkeverékkel, de ha elhagyod, úgy is nagyon finom ám! A még finomabb ízhatás kedvéért érdemes már előző este elkészíteni. Egyébként minél tovább áll, annál finomabb. 5-6 nap után elkezd erjedni. Még ilyenkor is finom, csak az erjedés következtében már egy picit alkoholos, ami azért az ember fejébe száll. Észre sem veszed, csak eszed a sok finom gyümölcsöt, aztán...

                         Gyümölcssaláta, Gyümölcsök, Tál, Kiwi

Ha pedig tovább akarod fejleszteni a gyümölcssalátádat és már a Szilveszteren gondolkodsz, akkor erre a gyümölcssaláta alapra pezsgőt öntve máris különleges itallal kínálhatod a vendégeidet!

                           Pezsgő, Aperitif, Alkohol, Anita

Ha hasznosnak tartod a bejegyzést, kérlek oszd meg másokkal is! Ma még jelentkezhetsz nyereményjátékunkra. Sorsolás holnap!

 

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás