Krémsajttal töltött gombafejek

 

Ezt a könnyű kis receptet vacsorára ajánlom, vagy családi, baráti összejövetelekre. Ilyenkor nyáron a melegben senki sem vágyik zsíros ételekre és sokáig tartó főzőcskézésre. Elő hát a könnyű, finom fogásokkal!

Biztosan mindenkinek lapul a fiókban kimondottan nyárra összegyűjtött recept. Ezt a gyűjteményt szeretném kiegészíteni ezzel az egyszerű gombás recepttel.

Krémsajttal töltött gombafejek

Hozzávalók: fejenként 3 közepes gombafej, 10 dkg natúr krémsajt, 2 kisebb csík bacon, egy fej lilahagyma, egy csokor petrezselyemzöld, só, bors, pici vaj.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Anyagköltség: kb. 800 Ft 4 főre

Elkészítés: a bacont kockára vágjuk, átpirítjuk. A kockára vágott lilahagymát átpirítjuk a szalonna zsírján. Ha kihűlt, összekeverjük a krémsajttal, az apróra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk és beletöltjük az előzőleg megtisztított és megmosott gombafejekbe. A gombákat vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a gomba, addig elkészíthetünk hozzá egy jó kis salátát. Mi ehhez most a kertünkben található alapanyagokat használtuk föl. Szedtünk karalábé levelet, céklalevelet, fejes salátát, rukkolát, retek levelet és kiegészítettük egy kis kockára vágott paradicsommal. Sóztuk, borsoztuk, pici balzsamecettel és olivaolajjal meglocsoltuk, alaposan összekevertük.

És már tálalhatunk is!

 Jó étvágyat ehhez a finom és egyben vitaminban és tápanyagban dús vacsorához!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás