Tojáslepény
A tojáslepényt én leginkább a Sóska mártás mellé szoktam készíteni. De te készíthetsz mellé finom salátát és máris kész egy vacsora vagy reggeli.
Hozzávalók: 1 tojás/fő, só, sütőpor, liszt, tej, olaj.
Elkészítési idő: 5 perc
Anyagköltség: 50 Ft/fő (max.)
Elkészítése: A tojást egy kistálba ütöm, sózom, felverem. Egy késhegynyi sütőport teszek bele és egy teáskanál lisztet. Az egészet felverem. Ha túl sűrűre sikerült volna, akkor egy pici tejjel higítom. Egy palacsintasütőt felmelegítek, pici olajat öntök bele és ráöntöm a kész tojásos masszát. Megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, mint a palacsintát és megsütöm a másik oldalát is.
Ezzel el is készültünk! Jó étvágyat kívánok hozzá!