Csokis-málnás jégkrém házilag
Az elmúlt napok hősége inspirált arra, hogy otthon készítsünk egy kis hideg nyalánkságot. A házilag készült fagyi, jégkrém csak olyan dolgokat tartalmaz, amiket szeretünk. Ja, és tudjuk, mi van benne!
Csokis-málnás jégkrém
Hozzávalók: 10 dkg étcsoki, 25 dkg natúr krémsajt, 2,5 dl habtejszín, néhány szem málna.
Elkészítési idő: kb. fél óra + fagyasztási idő.
Anyagköltség: kb. 1000 Ft
Elkészítés: A csokit gőz felett megolvasztjuk majd összekeverjük a krémsajttal. A tejszínt felverjük és összekeverjük a csokis krémsajttal. Kis üres joghurtos dobozokba tesszük, belenyomkodunk néhány szem málnát, a közepébe pedig jégkrém pálcikát helyezünk (érdemes gyűjteni, de ha nincs otthon, akkor jó helyette a grill pálcika vagy egy kiskanál) és már mehet is a fagyasztóba. Kb. 4-5 óra kell neki.
Ha nincs otthon málnád vagy nem ehetsz málnát, akkor nyugodtan helyettesítheted bármilyen más idénygyümölccsel is. A csokoládéhoz szinte minden gyümölcs passzol, kísérletezz bátran!