Őszi ruhatárváltás

T-Shirt, Pólók, Ing, Zöld, Piros, FehérT-Shirt, Pólók, Ing, Zöld, Piros, Fehér
 
Sajnos vagy sem (kinek hogy és éppen mikor hogy) de elérkezett az őszi ruhatárváltás időszaka.

Remek dolog a szekrényből elrakni a megunt nyári ruhákat, cipőket (tavasszal majd megint megvidámíthatják a napjainkat egy ideig) és elővenni a tavasz végén helyesen elrakott melegebb holmikat.
Azért hangsúlyozom, hogy a helyesen elrakott holmikat, mert mennyivel nyűgösebb dolog most futkosni a cipőt, csizmát sarkaltatni vagy a kabátot a tisztítóba vinni, mit ha tavasszal úgy rakjuk el a dolgainkat, hogy azokat ilyenkor csak elő kell venni, kicsit leporolni és már vehetjük is fel! Tisztára mintha új lenne.

Nálunk ez a következő képpen zajlik:

Mindent, de tényleg mindent kirakok a szekrényből az ágyamra és neki állok válogatni.
A következő szempontok szerint csoportosítok:
1. csoport: szakadt, csúnya, olyan folt van rajta ami kimoshatatlan (és nem is akarom megjavítani) - ezekből lehet a későbbiekben bármi, pl. portörlő vagy egyéb takarítási anyag
2. csoport: nem szakadt, jó állapotú, de valamiért nem az én világom, biztos hogy nem veszem fel többször - ezeknek a holmiknak gazdát keresek
3. csoport: szeretem őket, biztos hogy még fel fogom venni a későbbiek folyamán

Ezt a 3. csoportot is két felé veszem
        a. csoport: kis módosítással, pl. pulóverrel, csizmával még tudom hordani egy darabig. Ezek visszakerülnek a szekrénybe.
        b. csoport: már nem tudom felvenni csak a következő meleg idő beálltával. Ezzel a csoporttal a következő történik:

        Megvizsgálom, hogy nem kell-e megvarrni rajta valamit (pl. leszakadt gomb). Utána megvizsgálom, hogy tiszta-e vagy mosni kell. Ha mosni kell, akkor egyértelmű, megy a mosásba vagy ha olyan dolog amit otthon nem lehet mosni, akkor megy a tisztítóba. Amelyik tiszta és vasalt azt elrakom egy olyan szekrénybe, amiben eddig az őszi-téli cuccok voltak. Nézzük meg a cipőket is. Első lépésben mindet pucoljuk ki (erről is fogok írni egy cikket hamarosan). Nézzük meg a sarkukat mert elég ronda összhatást nyújt egy szépen felöltözött nő letaposott sarkú, kopott orrú cipőben! Ha úgy gondoljuk, hogy még fogjuk hordani, akkor gyűjtsük őket egy szatyorba és egyszerre adjuk be a cipészhez javításra. A cipész mellett általában van tisztító is, így egy körrel letudhatjuk mindkét feladatot. Érdemes figyelni itt is az akciókat, hiszen így sokat meg lehet spórolni! Nálunk az egyik helyi bevásárlóközpontban pl. minden hónap 11.-én van akció a bevásárló központ összes üzletében. Én ilyenkor szoktam beadni a dolgaimat.
Ugyanígy vizsgáljuk át a fehérneműket, harisnyákat, zoknikat is. Ne sajnáljuk kidobni a lyukas, szakadt, elhasználódott dolgokat. Fogjuk fel úgy, hogy most helyet csinálunk valami újnak.

Ha a tavaszi-nyári ruhák elrakásával végeztünk, akkor vegyük górcső alá az őszi-téli ruhatárunkat és a cipőket, csizmákat.
Ha tavasszal helyesen raktároztunk el mindent, akkor nem lesz sok dolgunk. Csak azt kell ilyenkor átnézni, hogy hiányzik-e valami (pl. kevés a harisnya és még kellene néhány zokni. Esetleg leselejteztük tavasszal a pulóvereket és kell venni egy párat).
Ha tavasszal csak úgy elraktunk mindent, akkor javaslom, hogy a fenti módszerekkel vizsgáld meg a ruhákat, cipőket és kezd el most azt amit tavasszal elmulasztottál.
Egyébként jó móka arra is, hogy megírd a karácsonyi, névnapi vagy szülinapi ajándékkérő listádat is vagy összeállíts egy-egy szettet a következő napokra előre, hogy ne ezzel kelljen este fáradtan vacakolni. És még sok mindent is meg lehet ilyenkor találni, amire már nem is emlékeztél, hogy egyáltalán volt neked ilyened :-)
 
Nyári, Holiday, Sevilla, Boldog

Össze akarok állítani egy cikket a ruhák tárolásáról is, amit hamarosan itt olvashattok!
 
Ha úgy érezted, hogy hasznos a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Örömmel veszem, ha felíratkozol hírlevelemre. Igy biztosan nem maradsz le egyetlen újdonságról sem!
De szeretettel várlak facebook oldalamon is: Angyali Háztartás
 

Elérhetőség

Angyali Háztartás