Kávéfőző karbantartása

Minden reggelemet egy bögre finom kávéval kezdem, amibe sok tejet teszek, mert így szeretem. A reggeli kávé nagyon népszerű az emberek körében. Ki így issza, ki úgy, de a legtöbben nem tudják enélkül elkezdeni a napjukat. És egy finom kávéhoz nélkülözhetetlen egy jó kávéfőző.

Nekem még van hagyományos kotyogós főzőm, amit nagyon szeretek. Ezt használom minden reggel, mert szerintem ebben lehet a legjobb kávét készíteni. Időnként persze ezen is kell karbantartást végezni, de nem nagy dolog. A víztartályába ecetet öntök és hagyom hagy dolgozzon. Majd felteszem főni és átengedem rajta a forró ecetet. Ezután alaposan kimosom, öblítem és kész is. Néha a tömítőgyűrűt is ki kell cserélni (pár évente), ezért mindig tartok otthon egy tartalékot. Más tennivaló nincs vele.

Kávé Kávéfőző, Kávé, Percolator, Fazék

Ha elektromos kávéfőződ van, azt is ki kell takarítani néhanapján. Mielőtt ennek nekilátsz, húzd ki a csatlakozó dugót a konnektorból!

Itt szintén ecetet használok, amivel átfőzöm a kávéfőző készüléket. Előtte azért a szűrőket kitakarítom, a kávézaccot kiszedem belőle. Ha átengedtem ecettel, akkor utána párszor még tiszta vízzel is átfőzöm és ez is készen van.

Az Ital, Kávé, Aroma, Kávéfőző

Nagyon fontos a kávéfőzőt tisztán tartani, mert több problémát is meg lehet vele előzni, és hosszútávon mindenképpen megéri rászánni a takarítására azt a kis időt, mint újat venni, ha elromlott.

A kávéfőződ is meghálálja a gondoskodást :-)

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás