Állatok! Otthon!

Mint ahogy arról már tegnap írtam, szobanövényekkel szinte fillérekből barátságos hellyé változtathatjuk az otthonunkat. Na, de mi van a háziállatokkal? Hm? Nektek van?

Írhatnék itt most a felelős állattartásról, de azt hiszem, hogy ezt már annyi helyen, annyi formában megírták mások, hogy újat ebben a témában nem tudok mondani. Egy biztos: mielőtt bármilyen kis kedvencet haza viszünk, nem árt meggondolni, hogy valóban szeretnénk-e egy kis állatot vagy csak a pillanatnyi szeszélyünknek, esetleg gyermekeink nyaggatásának engedünk. Vajon lesz-e időnk vele foglalkozni vagy magányra kárhoztatjuk szegény jószágot.

Amennyiben kevés az időnk rá, akkor a kaktusz vagy pozsgás növény mellé csakis egy igénytelen vagy kevés törődést igénylő fajtát érdemes választani, pl. aranyhalat vagy valamilyen hüllőt. De mindenképpen érdemes szakértő véleményét kikérni.

Ha több időnk is lenne rá, akkor is mérlegeljük, hogy meg tudunk-e adni neki mindent, amire szüksége lesz (pl. oltás, chip stb). Gondolni kell arra is, hogy egy kisállat megbetegedhet. Megengedhetjük magunknak a gyógyítását? Ha nem, akkor mi lesz vele? Vagy hol lesz, ha nyaralunk? Van valaki a családban aki vigyázni fog rá?

Viszont ha minden válaszra meg tudtál felelni magadnak és úgy döntesz, hogy haza viszel valamit, akkor nagyon kedves, szerető, hálás társra találhatsz.

A mi családunkban két kutyus van meg egy cica. Mindegyik talált jószág és nagyon-nagyon hálásak. Bármit megtennénk egymásért és ezt mi  is tudjuk és ők is tudják. 

                             

Nem fontos a fajta, a kor, a nem, ha kutyát vagy macskát választunk sok örömben lesz részünk. De ettől függetlenül a papagájok is nagyon aranyosak és fel tudják dobni az ember napját. A tengerimalacok pedig egy idő után megismerik, ha a gazdájuk jön haza és aranyos kis „röfögésükkel”, sivalkodásukkal éreztetik velünk örömüket, meg persze jelzik, hogy megéheztek. Egy két finom falatnak senki sem tud ellenállni :-) 

Egy kis állatka is az ember életének részévé válik, megosztva velünk élete minden apró kis örömét. Megfigyeltétek már hogy ha egy állatkával vagytok, akkor abból csak a boldogság sugárzik? Szinte repked örömében. Csupa szeretet, csupa hála. Sosem nyaggat a problémáival, nem panaszkodik, nem siránkozik, még elégedetlenkedni sem szokott, pedig némelyiknek lenne rá oka (pl. egész nap be van zárva a lakásba és senki sem szól hozzá.) Mind imádnivaló! 

Sajnos ezt a témát nem lehet egyszerűen kifejteni. Biztos hogy ebben a témában még írni fogok egy részletesebb cikket.

 

Kívánok mindenkinek szeretetteljes kapcsolatot a kis házi kedvencével és rengeteg örömet és boldogságot.

 

Ha tetszett az írásom ,kérlek oszd meg másokkal is. Ha feliratkozol hírlevelemre, mindig megkapod a  legfrissebbeket. Facebook: Angyali Háztartás

 

Egyébként hogy álltok a színes falevelek gyűjtésével? Hamarosan jön a meglepetés!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás