Muskátli - az ablak dísze

 

muskátli az egyik leggyakoribb ablak- és balkonnövény és szerintem az egyik legszebb is. Piros színváltozata a kedvencem. Egy sima, unalmas szürke ablakot is remekül feldob legalább egy cserép virág.

Az álló muskátli nagyszerű választás lehet, ha nem sok időd van gondozni a virágaidat. Elég a megfelelő helyet megtalálni a számára (a tűző napot nem igazán kedveli) és néha meglocsolni – persze ez az időjárástól is függ! Esőben ritkábban kell locsolni J

Aztán remek választás lehet akkor is, ha nem akarsz pénzt költeni rá, hiszen elég, ha valakitől kérsz egy ágat és azt lenyomod egy cserép földbe. Mindig megfogan. Viszonylag igénytelen növény.

Ha pedig a régi muskátlid az áttelelés után nagyon megnyúlik, akkor egyszerűen törd le a tetejét (kb. 15-20 cm-re a tetejétől) és nyomd be egy cserép földbe. Locsolgasd és hamarosan virágaival hálálja meg a csekély gondoskodást is.

Természetesen, ha tápoldatozod, rendszeresen locsolod, leszedegeted róla az elszáradt leveleket, virágokat és tavasszal átülteted vagy megfrissíted, akkor még szebb, még pompásabb dísze lehet a környezetednek.

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás