Hogyan távolítsuk el a kutya/macskaszőrt az otthonunkból?

Aki tart otthon kisállatot, az meghosszabbítja saját életét. Kutatások kimutatták, hogy azok akiknek van házi kedvencük, sokkal nyugodtabbak, kevésbé stresszesek. A kisállatok közelsége, puhasága, a macska dorombolása mind-mind nyugtatóan hat az emberre. Csökkenti a vérnyomást, ellazít. Házi kedvencet tartani remek dolog. Ha kutyád van, akkor azt rendszeresen sétáltatni kell, ami szintén hozzájárul egészséged megőrzéséhez. De mit tegyünk, ha kedvencünk vedlik és minden tiszta szőr utána!

Ez természetese folyamat az állatoknál és nem tehetnek róla, ezért a legfontosabb, hogy ha úgy döntesz, hogy állatot tartasz, akkor ezt vedd tudomásul és ne utáld érte! Ezeken a problémákon is könnyen lehet segíteni!

1.       Rendszeresen (ha kell, naponta) keféld ki a házi kedvenc szőrét. Ha lehet, az udvaron csináld és tedd egy nylon zacskóba az így összegyűlt szőrét, azután a szemetesbe, hogy ne repüljön mindenütt a kutyaszőr.

2.       Legyen egy saját helye a saját takarójával, amit naponta legalább egyszer rázz ki alaposan, így rengeteg felesleges szőrtől meg lehet szabadulni.

3.       Rendszeresen porszívózz és moss fel utánuk!

4.       Ha az ülőgarnitúra szőrős lett, azt is könnyen ki tudod porszívózni!

5.       Használj szösztelenítő hengert. Ez ugyanúgy jó az ülőgarnitúrához, mint a ruhádhoz! Mindig legyen egy kéznél az előszobában, hogyha elhagyod a lakást, előtte leszedhesd magadról a szöszöket!

6.       Nedves ruhával vagy szivaccsal is könnyen fel lehet szedni a szőröket az ülőgarnitúráról!

 

Ha a fenti szabályokat betartod, nagyon sok kellemetlenségtől óvod meg magad és a kedvencedet. Így rengeteg kellemes órát tölthettek együtt. Az állatok szeretik, ha törődnek velük és nagyon is meghálálják. 

                                 

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás