Citromfű - a szúnyogűző gyógynövény

citromfű nagyon sokoldalú gyógynövényünk. Kellemes, citromos illatú és aromájú, az élvezeti értéke is kitűnő. Remek szúnyogűző, a leveleiből készült tea pedig nyugtató hatású.

Ha álmatlanságban szenvedsz, igyál meg este lefekvés előtt egy bögre langyos citromfű teát. Garantáltan jól fogsz aludni!

Mivel a citromfű nyugtató hatású, ezért a depresszió ellenszereként is kiváló. Mindemellett serkenti az emésztést, csökkenti a puffadást. Ebben az esetben étkezés előtt kell meginni belőle egy csészével. Vízhajtó hatása is van a citromfűnek. Ha ekként szeretnénk alkalmazni, akkor legjobb reggel elfogyasztani belőle egy csészével.

Nátha, influenza, megfázás esetén érdemes kihasználni izzasztó hatását. Ilyenkor forrón fogyasszuk, és legalább két csészével igyunk meg belőle.

Mivel a citromfűnek a levelét gyűjtjük, így egész nyáron érdemes szedni, szárítani, hogy télen legyen belőle bőségesen. Érdemes akár erkélyen is nevelni. Egy-két cserép az ablakba – szúnyogűzőnek és gyűjteni egyaránt jó.

Egyébként a szétdörzsölt levél csökkenti a szúnyogcsípés okozta viszketést is. Csak szét kell dörzsölni az ujjaid között és kend be vele a csípést!

                                         

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás