Hogyan kell az ágyunkat rendben tartani? Ágyazás, de nem csak

Nem tudom, ki milyen gyakran szokott ágynemű huzatot cserélni, de én kb. kéthetente. A kispárna huzatomat majdnem minden vasárnap kicserélem, de a többi ágynemű huzatot csak kéthetente.

Először lehúzom a használt huzatokat, lepedőt és kiviszem a mosóba őket. Ezután, ha éppen szép napos idő van, akkor az ágyneműt felrázom és kiteszem az ablakba vagy az erkélyre, vagy a teraszra. Alájuk egy tiszta plédet terítek. Nagyon jót tesz neki a meleg napsütés. Aki nem próbálta még, annak nagyon érdemes. Ebben aludni valami fantasztikus!

Ha az ágynemű kinapozta és szellőzte magát, akkor beszedem, de csak egyesével, ahogy dolgozom vele.

Először is felterítem a tiszta lepedőt.

Behozom a párnát és felhúzom rá a párnahuzatot. Ezt úgy csinálom, hogy  a párnahuzatot kifordítom és beledugom a két kezem egy egy sarkába. Itt megfogom a huzaton keresztül a párna csücskeit és átfordítom a huzatot a párnára. Közben NEM engedem el a csücsköket csak az egyik kezemmel, amivel szépen elegyengetem a huzatot a párna külsején. Amikor már jónak ítélem meg, akkor a másik kezemmel is elsimítgatom a huzatot, begombolom, még egyszer átrázom az egészet és a helyére teszem. Kicsit megütögetem, hogy jobb legyen rajta a fekvés.

Ezután következik a paplan huzat. Ennél is kifordítom a huzatot és ugyanúgy járok el, mint a párnánál. Gombolás után még megfogom a végét és megrázom, hogy minden porcikája a helyére kerüljön. Ezzel is elkészültünk.

Egy ilyenformán áthúzott ágyikóban igazán jó alvás esik! Hát jó pihenést mindenkinek!

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás