Cipőpucolás! Hű de fényes.....

Woman Shoes Abstract With Spring Flowers Royalty Free Stock Photos

 

 

Mivel arról már a korábbiakban is írtam itt (Vasárnapi teendők), hogy a magyarok híresek a koszos cipőjükről, így most a cipő pucolással szeretnék foglalkozni.

Nem kell ehhez sem sok és drága felszerelés, csak egy két rongy vagy rossz zokni, egy cipőkrém és egy kiskefe és máris neki is állhatunk a cipők kipucolásának. És egyébként is érdemes gyakorolni, mert hamarosan jön a MIKULÁS! :-)

Szóval első lépésként a cipőnket egy nedves ruhával tisztára töröljük. Ha nagyon sáros lenne (ebben az esős, őszies időben előfordulhat) akkor érdemes vizesebb szivaccsal letörölni róla a sarat, papírral kitömni és hagyni megszáradni. DE NE TEDD A KONVEKTORRA vagy forró radiátorra, mert egyrészt ha bőr, akkor csúnyán összeszárad és összemegy, ha meg műanyag, akkor megolvadhat a talpa.

Mikor a cipőnk tiszta, akkor fogjuk a cipőkrémet, rányomunk egy keveset belőle és egy puha ronggyal (itt lehet újrahasznosítani a lyukas zoknit, kinyúlt pólót stb.) beledörgöljük a cipőbe a krémet. Ha szivacsos tubusunk van, akkor értelemszerűen a tubus végén lévő szivaccsal végezzük el ezt a műveletet. Ezzel jót teszünk a cipőnknek, mert ahogy a kezünk bőre is kiszárad, úgy a cipő bőre is. Ha a cipőt bekentük, akkor egy kicsit hagyjuk állni, míg a krémet beszívja, majd egy cipőkefével fényesre keféljük és már kész is vagyunk.

Ha a cipőnk műanyag vagy valami kevert anyagból van, akkor elég csak letörölni és hagyni megszáradni, de ha kibokszolod akkor sincs gond. Viszont ezt a fajtát nem muszáj.

Ha velúr cipőd van, akkor ehhez külön ápoló sprayt lehet venni. A cipőt ilyenkor egy kis kefével kikefélem óvatosan, majd az említett sprayvel befújom és hagyom megszáradni. Ezt is érdemes papírral kitömni. Sprayből jó, ha színben hozzáillőt választasz vagy színtelent, mert az takarékos, mindenhez jó.

 

Young woman with beautiful shoes Stock Images  Young woman wearing gray shoes. Stock PhotographyWoman legs wearing shoes Royalty Free Stock Photo

 

 

Ha vászoncipőd van, akkor azt a címkéjén lévő utasítás szerint mosógépben is moshatod. Jól teszed, ha egy rossz kispárnahuzatba teszed és úgy mosod. Egyrészt megvédi a cipőt, másrészt nem zörög annyira a gépben.

 

 

Pregnant Woman holding Baby Shoes Stock Photos New Woman Sport Shoes Stock Images

 

Mindig ügyelni kell rá, hogy a cipőnk száraz és tiszta legyen. Ha beleizzadtunk, akkor vegyük ki este a bélést belőle és hagyjuk kiszáradni.

Ha beázott, akkor tömjük ki papírral és úgy szárítsuk. Így mindjárt újabb funkciót találhatunk az újságpapíroknak.

 Célszerű, ha az ember nem veszi fel ugyanazt a cipőt két nap egymásután. Jó, ha legalább két pár cipőnk van, amit felváltva hordhatunk.

A cipőfűzőre is oda kell figyelni. Ne legyen szakadt, koszos. Érdemes tartani belőle legalább egy párat otthon, mert ha elszakadt, akkor egyből ki tudod cserélni és nem nagy összeg.

És a cipősarok! Ez is egy nagyon fontos dolog. Ha a cipősarok le van kopva és úgy hordjuk, azzal rosszat teszünk a cipőnek is (később nehezebb javítani vagy nem is lehet) és a lábunknak is. És nem utolsó sorban nagyon csúnya látvány.

 

 

                                       Unrecognizable young woman choosing new shoes Stock Image

 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg másokkal is. Ha te sem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, akkor a Rólunk oldal alján található hírlevélre való feliratkozásnál ezt meg is teheted.

Facebook oldalunk éjjel-nappal nyitva áll: Angyali Háztartás

 

                                                           Young woman sitting on a trendy shoes Royalty Free Stock Photos

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás