Nagyanyáink gyors praktikái meghűlésre

Sajnos ez a mostani időszak igencsak kedvez a nátha és az influenza terjedésének. És mégis mit tehet az ember, ha már elkapta a náthát és ebben az időszakban is dolgoznia kell!? Mert ugye olyan helyen dolgozunk, ahol nincs megállás és nem biztos hogy jó szemmel nézik, ha valaki táppénzre megy. 

Természetesen a legjobb megoldás, ha nem fertőzzük tovább a környezetünket és magunknak is adunk annyi tiszteletet, hogy hagyjuk magunkat kipihenni a betegségből.

Na, de mégis mit tehetünk, ha ezt nem tehetjük meg? Lássuk néhány jól bevált, gyors receptet a mielőbbi gyógyulásunk érdekében!

-          Munka után egyből menjünk haza és feküdjünk le. Nem muszáj aludni, de mindenképpen pihenjünk és nyugodtan szolgáltassuk ki     magunkat! Mi is megérdemeljük a gondoskodást! Egyébként általában egy jó alvás nagyon sokat segít!

-          Készíts az ágy mellé egy szemeteszsákot a zsebkendőknek! Meg egy csomag zsepit is, hogy legyen mit beledobálni!

-          Ha fáj a torkunk, nyugodtan kössük be egy finom, puha kendővel. Ha hiszed, ha nem, reggelre sokat javít a helyzeten! A langyos, sós vizes gargalizálás is kiváló hatású!

-          Ha lehetséges ne kapkodjunk be mindenféle vegyi anyagot gyógyszer és szintetikus vitamin formájában. Először próbálkozzunk természetes anyagokkal.

-          Köhögésre pl. kiváló a lándzsás útifű szirup (én magam főztem a nyáron!) vagy cukorka. Főzhetünk hagymateát is. Nem olyan rossz, mint amilyennek a neve alapján gondolja az ember. Semmi faxni, csak a hagyma megmosott héját kell megfőzni. Én szoktam tenni bele kakukkfüvet. Ez közismert immunerősítő, fertőtlenítő!

-          A teánkba facsarjunk sok citromot (egy egészet is belenyomhatsz) és mézet is tegyünk bele. Ezt eheted magában is, szintén jó fertőtlenítő hatása van!

-          Igyunk sok folyadékot. Nekem a kamillás mentatea mindig beválik. Viszont szénsavas dolgokat semmiképpen ne igyál!

-          Pároljuk magunkat kamillateával vagy forró sós vízzel! Mindkettő nagyon hatékony! Forralj fel egy kis vizet, tegyél bele egy fél marék szárított kamillát. Hagyd egy picit a fedő alatt, hagy oldódjanak ki a hatóanyagai majd tedd az ágyad mellé és hajolj fölé, teríts a fejedre egy törülközőt és izzadj! Ennek végeztével jól burkolózz be és feküdj vissza.

-          Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt! Ezt egyébként is csak javasolni tudom, de ilyenkor fokozottan!

-          Mérd meg a lázad. Ha csak hőemelkedésed van, akkor egy vizesruhás borogatás is sokat javíthat az állapotodon.

-          Az orrodat pedig kenegesd, hogy ne legyen piros. Nekem általában beválik majdnem mindegyik testápoló. Azért teszteld! Ha csíp, akkor ne használd azt!

-          Másnap még egy kis smink és olyan leszel, mint újkorodban!

Ha a fentiek nem segítenek, akkor nyugodtan vegyél be lázcsillapítót vagy amit szedni szoktál és látogasd meg az orvost!

Remélem tudtam segíteni. Jobbulást kívánok náthás olvasóimnak, sok szeretettel!

        Nő, Ütés, Fújás, Orr, Kéz Vezetője

 


Elérhetőség

Angyali Háztartás