Hűtőtakarítás :-)

A menütervezéshez nagyon jó szolgálatot tehet (és rengeteget is spórolhatunk vele), ha rendszeres időközönként (mondjuk egy hűtő és fagyasztó takarítással egybekötve) feltérképezzük a hűtőnk és a fagyasztónk tartalmát.

                       Hűtőszekrény, Élelmiszer
Már most érdemes számításba venni, felmérni hogy mit is rejt a hűtő, fagyasztó. Vegyük elő a kreativitásunkat, gondoljuk át és tervezzünk menüt a hűtőben, fagyasztóban található alapanyagokból. Egyrészt spórolunk vele, valamint a hűtőnket, fagyasztónkat felkészíthetjük a következő időszakra. Az így megspórolt pénzből vehetünk valami kis ajándékot magunknak vagy az egyik kedves szerettünknek, esetleg félre is tehetjük :-)

 

                    Hűtőszekrény, Üveg, Sör, Kriek
Mikor sikerült mindent kiennünk vagy feldolgoznunk, akkor nekiállhatunk a gép kitakarításának. (Ha annyi a cucc benne, hogy egyedül nem győzöd, akkor szervezz vacsit a barátaidnak, így ők is kivehetik részüket a "munkából"!)

Először is kapcsoljuk ki majd húzzuk ki a konnektorból a villásdugót! Fő a biztonság!

A vízforralóban vagy a tűzhelyen forraljunk vizet, majd tegyük be a forró vizet az edénnyel együtt a fagyasztórészbe és csukjuk rá az ajtót.
Időnként nézzünk rá. Ha a jég leolvadt, akkor szépen egy kis langyos, mosogatószeres, domestosos vagy citromos vízzel töröljük körbe a fagyasztó részt és a hűtőt is, papírtörlővel töröljük szárazra és már kapcsolhatjuk is vissza.
Takarítsuk ki a polcokat és a tároló rekeszeket is!
Most már készen is áll a hűtőszekrényünk a következő bevásárlás során hazavitt alapanyagok fogadására.


Én a hűtőszekrény ajtajára ki szoktam ragasztani a tartalmát, így ha tervezem a menüt, nem kell állandóan nyitogatnom. Amit felhasználtam, azt lehúzom a listáról.