Alapos előkészületek!

Tudom, hogy egyesek korainak tartják még a karácsonyra való előkészülést, de ha követed a blogomat, akkor biztos lehetsz benne, hogy tudom mit beszélek. Hiszed vagy sem, de mindjárt nyakunkon a Karácsony. És kinek jó az utolsó vagy utolsó utáni percben a kapkodás. Senki sem boldog attól, hogy a házigazda vagy – ha te mész vendégségbe stresszesen, akkor - a vendég feszült, ideges és csak a buli végére oldódik fel. Vagy akkorra sem!

Ezért érdemes előre tervezni és amit lehet, előre megcsinálni, elkészíteni. Ehhez szeretnék az elkövetkező időszakban segítséget nyújtani. Igaz, ha követed írásaimat, akkor tapasztalhattad, hogy már el is kezdtük!

Ha megfogadod tanácsaimat, akkor már december 20-tól nem lesz egyéb dolgod, mint lazítani és lélekben hangolódni, örömmel töltekezni. Minden nap újabb és újabb házi feladatot fogsz kapni, amit ha elvégzel, akkor egy igazán boldog és a lehető legtökéletesebb karácsony fog rád várni!

Ma egy alapos takarítással folytatjuk. Ugye már ragyog az ablak, tiszta a függöny, a hűtő is ürül (esetleg már túl is vagy a kitakarításán?). Akkor nagyon ügyes vagy! És megérdemelsz egy nagy ölelést!

Szóval a fenti MA szócskát nem kell szó szerint értelmezned. Csak arra gondoltam, hogy ma leírom, te pedig iktasd be a heti programodba. Hidd el nem fogod megbánni!

Először is töröljük le a csillárt egy nedves ronggyal. Elő a létrákkal! Nem kell aggódnod, hogy a por a tiszta függönyre megy, mert a nedves ronggyal való takarítás miatt nem fog. Minden por a rongyon marad!

Nem olyan nagy dologról van szó! Vedd igénybe a párod vagy egy jó erőben lévő barátod segítségét és húzzátok el a faltól a szekrényeket. (Ugye már rendet csináltál benne, már nincs benne semmi felesleges lom csak amiket hordasz.) Meglátod, mi mindent lehet itt találni! Meg fogsz lepődni! Rég nem látott fél pár zoknik, könyvek és egyéb apró tárgyak bujkálnak mögötte. A háziállatokról nem is beszélve! Én nem kedvelem a pókokat, de sosem bántom őket. Aránylag barátságban állunk, ezért én lapátra teszem őket, a szó szoros értelmében majd kint elengedem.

                                        Varrás Babák, Angyal, Zöldterület

Mikor a pókokkal végeztem, akkor fogom a porszívót és leporszívózom a szekrények hátát és a szekrények mögötti parkettát. Ezután nedves ronggyal le is törlöm a szekrényhátakat és felmosom a padlót is, száradás után visszatoljuk a szekrényeket a helyükre. Ezután szintén nedves ronggyal letöröljük a tetejét is. Ha nagyon poros lenne, akkor érdemes előtte leporszívózni.

Ugyanezt a műveletet elvégzem az ágyammal is. Elhúzzuk, leporszívózzuk a hátát és mögötte a parkettát, majd felmossuk és száradás után visszatoljuk. Ha van falvédő, akkor azt is érdemes ilyenkor kiporszívózni + az ágy matracát is! Ezeket nem kell naponta vagy hetente elvégezned, de alkalomadtán nem árthat! Érdemes az ágynemű tartót is kipakolni és szintén nedves ruhával kitörölni. Mindenképpen várd meg, hogy megszáradjon, különben bepenészedhet az ágynemű ha nedves helyre teszed vissza.

Kutya, Ízlelő Szemölcsös, Ágy

Ha esetleg abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy napos időben tudsz takarítani és van erkélyed vagy egy üres ablakpárkányod, akkor rakd ki az ágyneműdet az erkélyre vagy az ablakpárkányra, míg a takarítással végzel. Mielőtt kirakod az ágyneműt, mindig tegyél alá egy plédet, hogy ne legyen koszos vagy poros. Ha napon szellőztetett ágyneműbe fekszel, mindjárt észre fogod venni a különbséget. Nagyon jó érzés és az illata is nagyon friss lesz. Ezt egyébként bármikor megteheted, nem kell órákra gondolnod. Elég neki 10 perc is, míg a lakást kiszellőzteted.

Egyébként se feledd! Egy alapos szellőztetés felér egy fél takarítással! Egy nagyanyáink jó tanácsai közül J

Ha van könyvespolcod, akkor azt is most tedd rendbe. Szedd le a könyveket, porold ki őket az ablakban vagy az erkélyen (természetesen nem az ágyneművel együtt!) vagy porszívózd ki őket (de ez macerásabb). Törölgesd le a port a polcról és szépen pakold vissza őket. Ha van kedved vagy időd, esetleg emlékszel rá hová tetted és már nagyon szeretnéd feltenni, akkor tedd fel a polcra a karácsonyi polcdíszeket. Ha még nincs ilyened, akkor hamarosan együtt fogunk készíteni hasonló tárgyakat. De előveheted a fantáziádat és készíthetsz magad is díszítést a polcodra! ELŐ A KREATIVITÁSSAL!

Ezeken kívül még az apróbb bútorokat ugyanígy húzd el, takaríts fel mögötte (éjjeliszekrény, íróasztal stb., kinek mi van még a szobájában. Ha több szobád van, akkor ne egyszerre állj neki - kivéve ha tele vagy energiával - , oszd el apránként és magadnak szabj határidőt). 

Mikor mindezzel elkészültél, akkor vegyél elő egy üdítőt vagy sört, kínáld meg a segéderőt is és együtt hátradőlve, kényelmesen lazíthattok!

A MAI FELADAT KIPIPÁLVA!!!!!!! És azt gondolom, hogy a nagyján, nehezén már túl is vagyunk. Innentől fogva már csak könnyű és szórakoztató dolgokat fogunk együtt csinálni :-)

                                                  Virág, Aggodalmak, Pihenés, Fehér

Ha tetszik a bejegyzés és hasznosnak találod, kérlek oszd meg másokkal is. Lehet hogy éppen ezzel segíthetsz valakinek. 

Ezenkívül  szeretettel várlak facebook oldalamon is: Angyali Háztartás