És most nézzük, miből is igyunk!

A poharak is nélkülözhetetlen kellékei a terített asztalnak. Fontos, hogy a poharak az alkalomhoz illőek legyenek. Ne legyenek koszosak, foltosak, hanem csillogjanak, ezzel is emelve az alkalom fényét.

Én legjobban az ünnepi asztalon az üveg vagy kristálypoharakat szeretem. Egyáltalán nem illik a szépen megterített asztalra a műanyagpohár vagy a teásbögre. Azoknak más alkalmakkor, más helyeken van „szezonja”!

Az ünnepi terítéknél célszerű egyszerre felhelyezni az össze italhoz való poharat, amit az étkezés során kínálni fogunk, hogy ne két fogás vagy két ital között kelljen a konyhába szaladni még egy pohárért. Sokkal kényelmesebb, ha mindet egyszerre feltesszük. És ha jól díszítjük a poharakat (mert dísz is lehet belőle), sokat dobhat az összképen is.

Bor Szemüveg, Kristályok, Kristály Pohár

Az üvegpoharak terén is óriási a választék a színek tekintetében is. De a legpraktikusabb a sima, átlátszó pohár. Ezt tudjuk a leginkább kihasználni, érdemes ilyet venni. Aztán, ha az embernek sok pénze van, vehet bármilyen színű készletet, de egy simának lennie kell!

Bolhapiac, Shot Pohár, Pinneken

A poharak akkor lesznek fényesek, ha mosogatás után, amikor még nem száradtak rá a vízcseppek eltörölgetjük őket. Nagyon praktikus ehhez egy régebbi, szétdarabolt damaszt abrosz darabot használni, mert az nem szöszölődik és remek nedvszívó képességgel rendelkezik. Mielőtt a poharakat az asztalra tesszük, mindenképpen törölgessük át őket, még ha tisztán is tettük el, mert lehet rajta egy kis por vagy ujjnyom. Fordítsuk a fény felé, meg fogjuk látni!

Törölgetésnél mindig vigyázzunk, mert egy csorba pohár könnyen megvághatja a kezünket! Az ilyen kicsorbult poharat már ne tegyük a terítékbe, inkább váljunk meg tőle. Esetleg készíthetünk belőle gyertyatartót vagy asztaldíszt (ha nem annyira észrevehető a hibája)!

A poharakon visszatükröződő gyertyafény ragyogóvá teszi a terítéket, én ezért szeretem az üveg vagy kristálypoharakat! 

Lemez, Evőeszköz, Étkészlet, Retro