Olajok 2.
Tegnap megnéztük a legismertebb olajokat. Megtudtuk hogyan készülnek, milyen fajta olajok léteznek (sajnos, sokféleségük miatt a teljesség igénye nélkül) és hogy milyen hatással vannak az egészségünkre.
Ma azt gyűjtöttem össze nektek, hogy melyik olaj milyen ételhez jó.
Napraforgóolaj: rántáshoz, sütéshez, főzéshez, pároláshoz, salátához, tésztákhoz, pácoláshoz, grillezéshez.
Repceolaj: ugyanúgy használjuk, mint a napraforgóolajat.
Olívaolaj: salátákhoz, nyersételekhez, pároláshoz, hírtelen sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz.
Tökmagolaj: levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz.
Mákolaj: salátákhoz, süteményekhez.
Dióolaj: salátákhoz, levesekhez, mártásokhoz, pároláshoz, hírtelen sütéshez.
Lenolaj: mártásokhoz.
Mogyoróolaj: levesekhez, salátákhoz, desszertekhez, sütéshez.
Szezámolaj: sütéshez, mártásokhoz, salátákhoz.
Szőlőmagolaj: pároláshoz, hírtelen sütéshez, salátákhoz, desszertekhez.
Remélem ez a kis gyűjtemény segít Nektek és meghozza a kedveteket a különféle olajok otthoni használatához, akár levest, salátát, desszertet készítenétek, akár magában ennétek hogy élvezzétek egészségre gyakorolt jótékony hatását!