Hogyan tegyük rendbe fagyasztónkat

Hónap elején nagybevásárláskor, amikor már mindent kiettél a fagyóból, akkor új életet lehelhetsz bele a következő tanácsok segítségével:

-          Mérd fel, mi az ami még van benne, írd fel egy listára

-          A boltban megvásárolt dolgokat válogasd szét

-          a húsokat mosd meg, szeleteld, darabold, daráld, pácold stb. és eszerint rakd nylon                        zacskóba.

-          A nylonzacskókra alkoholos filccel írd fel, hogy mi van benne. De jelölheted egy cetlivel is,              amire előre felírtad, hogy mi az és mikor tetted be, hány szelet stb.

-          Az így bezacskózott élelmiszert mind írd fel a listádra. Mikor tervezed a menüt, nem kell                állandóan a fagyasztót nyitogatnod, előtted a lista és tervezz így!

-          Mikor a hús felhasználásra kerül, akkor mindig kiveszel egy-egy zacskóval a fagyasztóból és            pl. a már előre bepácolt húst csak sütni kell.

-          Célszerű a fagyasztandó dolgokat úgy rakni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el. Pl.              amit lehet lapítani, azt lapítsd és úgy rakd be (pl. darált hús). Felengedésnél is jó, ha                      vékony, mert így hamarabb kiolvad. Ha egy nagy csomóban rakod be, akkor sokkal tovább              tart, míg kienged.

Így időt és energiát tudsz megtakarítani, hiszen jobban átlátod a dolgokat.

                    

 

Javaslatom, hogy míg ki nem ettétek a fagyasztót, addig ne vásároljatok újabb dolgokat bele, csak azért, mert most olcsó vagy akciós. Miért fektetnénk be a pénzünket élelmiszerbe? Mennyit kamatozik 10 kg cukor például? Inkább gyűjtögess! Akció mindig van és mindig lesz!

Ha mégis vásárolnod kell valamit, akkor csak azt vedd meg, ami a fagyasztóból kivett étel felhasználásához kell kiegészítésnek!

Próbáld ki, teszteld, meglátod, így több pénz marad a pénztárcádban!