A teríték következő darabja: a szalvéta

Étterem, Táblázat, Evőeszköz Késáru

Most pedig következzen a szalvéta, mely legalább annyira alap, mint a szép asztalterítő.

Nagyon fontos, hogy a szalvéta harmonizáljon színben, anyagában az asztalterítővel és magával a terítékkel. Ezért praktikus a hófehér terítő és az egyszínű, fehér tányér! Ehhez bármilyen színű szalvétát használhatsz, hiszen a szalvéta színét variálva bármilyen hangulatot előidézhetsz. Egy szép szalvétával lehet az asztal, a teríték elegáns, vidám vagy kellemes. Lehet a hangulata napsütötte egy szép sárga szalvétával, zöld vagy piros szalvétával pedig karácsonyos. De használhatsz egyéb színeket is. Igazítsd a  szalvétát a tányér színéhez vagy a többi kiegészítőhöz, akár az asztali csokor színéhez. A variációs lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat határt. Bátran játssz, kísérletezz a színekkel!

Snack, Olasz, Élelmiszer, Platter   Virág, Táblázatban, Virágszirom

A színeken túlmenően pedig variálhatod a szalvétát a hajtogatási módja szerint is! 

Teheted a tányér mellé, a tányérba, a pohárba. Teheted szalvétagyűrűbe vagy formázhatsz belőle tetszésed, fantáziád és kézügyességed szerint bármit.

Lemez, Evőeszköz, Étkészlet, Retro   Asztali Díszek, Piros-Fehér Kockás

Millió lehetőség és mindegyik mást eredményez! Ilyenkor veszi észre az ember, hogy a szalvéta nem egyszerűen csak egy darab papír vagy rongy, hanem attól sokkal több!

Étterem, Szalvéta, Hatálya Alá Tartozó     Étkezőasztal, Evőeszköz, Matrica, Kupa

Ha hasznosnak találod a bejegyzést, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

                                             Sétahajózás, Étterem, Eszik, Étkezés