Mikrohullámú sütő takarítása

A háztartási gépek közül már kitakarítottuk a hűtőt és a fagyasztót (Ünnepi hűtőtakarítás :-), múlt héten a mosógépet (Mosógép vagy teknő), lesúroltuk a tűzhelyünket (Hogyan tisztítsuk tűzhelyünket!). Ma kitakarítjuk a mikrót!

A mikrohullámú sütő kitakarítása nagyon egyszerű.

1.       Ha nem olyan nagyon piszkos, akkor meleg, mosogatószeres vízzel, szivaccsal kitöröljük.

2.       Ha eléggé ramaty állapotban van, akkor először is egy mikrózható edénybe vizet teszünk, abba pedig karikára vágott citromot, citromlevet és a mikróban melegítjük, forraljuk. Így a gőzben felpuhul az odaragadt zsíros szennyeződés, amit ezek után már csak meleg, mosogatószeres vízzel, szivaccsal le kell törülni.

Ne felejtsétek el a mikrohullámú sütőt kívül is áttörülni!

Ti hogyan csináljátok? Ha van hasznos ötletetek, kérlek osszátok meg velünk!

Egyébként a mikrohullámú sütőben is nagyon sok finom étel készíthető!

Pl. párolt rizst készíthetünk benne pofon egyszerűen. Egy mikrózható edénybe tegyünk egy bögre rizshez két bögre vizet. Egy csipet sót és egy kiskanál vajat. Tegyük az edényre a fedelét, majd helyezzük be a mikróba és indítsuk el. Hőfokot és időt nem tudok mondani, ki kell tapasztalni. De ha öt percenként ránézel, akkor nem lehet baj. És amíg így készül a rizs, addig bármi mást is csinálhatsz! pl. összedobhatsz egy friss salátát vagy megsüthetsz egy szelet csirkemellet.

 

         Nasi, Ajtai Sándor, Penyet, Rizs

 

Ha hasznosnak ítéled a bejegyzést, kérlek oszd meg ismerőseiddel is.