Varrókészlet vagy fülhallgató tok?

Ahogy azt a héten megígértem nektek, ma megmutatom egy nagyon egyszerűen elkészíthető varrókészlet elkészítését, mely mindig jó, ha kéznél van, hiszen bármikor érheti az embert egy kis baleset, pl. leszakad a gomb a szoknyáról és csúszik lefelé. Kellemetlen állandóan igazgatni, húzgálni felfelé!

Keménypapírból vágjunk ki egy téglalapot (akkora legyen a hossza, mint a tervezett varrókészletünk kétszer, a szélessége pedig egyszer). Egy rózsaszín filclapra helyezzük el ezt a keménypapírt és vágjuk körbe, de minden oldalán hagyjunk rá fél cm-t. Majd ismételjük meg ezt a műveletet egy fehér színű filclapon is. 

  

A rózsaszín filclapot hajtsuk ketté és az egyik oldalának a közepén vágjunk ki egy kis szívecske formát. Helyezzünk alá egy darab fehér filcet háttérnek, majd sima öltésekkel varrjuk körbe. 

A rózsaszín filclapra varrjuk fel egy patent egyik felét. Ezután a fehér és a rózsaszín filclapot helyezzük egymásra és a két rövidebb végüket pelenkaöltéssel varrjuk össze. Ha ezzel elkészültünk, akkor hajtsuk ketté az összevarrt filclapokat és az egyik oldalán szintén pelenkaöltéssel varrjuk össze őket. 

Ha ezzel megvagyunk, akkor dugjuk a keménypapírt a két filclap közé és a másik oldalát is varrjuk össze. 

   

Mikor ezzel végeztünk, akkor vágjunk a rózsaszín filclapból egy pici csíkot, amit kettéhajtva pelenkaöltéssel szegjünk körbe. Illesszük be a filclapok közé az egyik végén. Erre fogjuk felvarrni a kapocs másik felét. A kis varrókészlet tokkal el is készültünk.

  

A belevalókat könnyen elkészíthetjük. A keménypapírból vágjunk ki egy kis darabot (olyat, ami befér a tartóba). Mindkét oldalán vágjunk ki három kis háromszöget. Erre fogjuk a cérnákat feltekerni. A keménypapírba egy pici metszést készítettem, ami a cérna végét rögzíti. Mikor mindent belepakoltál, akkor beteheted a táskádba. Ott fogja várni, hogy mikor kell varrni :-)  

Ennek az elkészítése kb. egy háromnegyed órát vett igénybe! 

  

Nyugodtan meglepheted vele a barátnőidet. Biztosan örülni fognak egy ilyen hasznos kis apróságnak!

 

Jó szórakozást kívánok Nektek, szeretettel!

 

Ja, és még mást is rakhattok bele! Pl. a keménypapírra feltekeritek a fülhallgatót és úgy teszitek bele a kis tokba. Nem kell többet a táskában keresni. Nem kell kigubancolni, nem törik el a vezeték stb. Nagyon praktikus megoldás! Használd bátran!