Kis varrókészlet táskába

Az ember nagyon sok „hasznos” dolgot tart a táskájában (gyógyszer, körömlakk, fejfájás csillapító stb.).

De vajon a sok hasznos dolog között ott van-e egy kis varrókészlet? Ez nagyon praktikus és néha életmentő lehet.

Milyen kellemetlen, ha az embernek útközben leszakad a gomb a szoknyájáról, vagy a munkahelyén enged el a gumi a nadrágjában. Esetleg elhagy az inggombod és a legrosszabb helyről esik le! Vagy lefut egy szem a pulóveredről, esetleg kihúztál egy szálat és hülyén néz ki. Nem mindig hordunk kabátot vagy egy csomó cuccot, ami eltakarja a hibákat. És a tudat is más, hogy minden rendben van.

Lássuk, mi is kell egy ilyen kis alkalmatosságba!

1. Fekete és fehér cérna mindenképpen, hiszen a ruhák többsége ezekkel a színekkel javítható. Persze nem kell egy egész spulni, de legyen belőle egy kicsi. Érdemes egy pici darab keménypapírra feltekerni belőle legalább egy varrásnyit, így nem gubancolódik össze.

2. Varrótű (és már előre be is fűzhetsz egy kis cérnát mindkét színből, mielőtt feltekered. Így a cérna is be van fűzve, meg a tű sem veszik el).

3. Egy gomb (ha elhagynád az eredetit és csúszik le a nadrág).

4. Egy biztosító tű feltétlenül szükséges, mert ha kiszakad a gumi a nadrágodból, akkor ezzel meg tudod tűzni, míg hazaérsz.

Ezeken kívül még bármit tehetsz bele, de a fentiek a legfontosabbak.

Érdemes mindenképpen bekészíteni a táskádba egy ilyen kis eszközt. Ha egyébként nem hordasz kis ollót magadnál, akkor abból is érdemes egy összehajtható változatot betenni.

Amint láthatjátok, nekem egy régi darabom van (olyan mint egy kis pénztárca), de minden fontos megtalálható benne!

    

Tervezem, hogy a napokban készítek Nektek egy mintát táskában hordható varrókészlethez.

Szeretettel kívánok Mindnyájatoknak nagyon szép napot!