Töklámpás! Készüljünk a halloweenre!

                

Már egy hete tervezem, hogy elkészítem életem második töklámpását. Az elsőt egy töklámpa faragó versenyen készítettem. Akkor nagyon elment a kedvem tőle, mert egy borzasztó kemény tököt kaptam és a kezem már teljesen kiment a nagy erőlködéstől. Most megint kedvet kaptam, hiszen ha jól el van készítve, gyönyörűen tudja díszíteni az otthonunkat. Most már lehet kapni a boltokban eredeti halloween tököket és nagy meglepetésemre ezt nagyon könnyű faragni: Vékony, puha héja van, mégis jó a tartása. A kedves kollégámtól kaptam egy formás kis tököt, amit ma megfaragtam a kedvem szerint.

               

 

Először is egy egyszerű kenyérvágó késsel levágtam a tetejét, majd egy evőkanállal kikapartam belőle a magokat, amit félre is tettem a kismadarak etetésére.

           

                                                                    

Ezután egy alkoholos filccel kirajzoltam a mintákat rajta, majd elővettem a fúrógépet (konyhafelújításban vagyunk, így most mindig elől van) és a férjem segítségével kifúrtam rajta a minta lyukait.

Mikor ezzel végeztünk, akkor egy kiskéssel belevájtam az indákat és a levelet, majd egy kicsit még kapargattam a kés hegyével, de ügyeltem rá, hogy ne szakadjon át a húsa.

Végül kerestem egy kis üveget, amibe beleállítottam egy teamécsest (imádom agy ertyák meleg fényét, táncát) meggyújtottuk és most napokig gyönyörködni fogunk benne.

                                                                              

 

Bátran ajánlom mindenkinek, hiszen nagy gyönyörűség a kreatív munka és nagy öröm utána csodálni a magunk által létrehozott tárgyakat, azok hangulatát. Egyáltalán nem számít, hogy tökéletes lesz-e. Senkit sem érdekel, próbáld ki, ne fogd magad vissza. Csak csináld, leld benne örömöd.

                                                        EZ AZ EGY AMI SZÁMÍT!

És nem utolsó sorban a saját egyedi elképzelésünk megvalósítása, a saját magunk által készített tárgyak teszik otthonunkat a sajátunkká.

 

Mindenkinek jó munkát kívánok, sok örömet és vidámságot, szeretettel!

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg másokkal is. Hogy le ne maradj újabb ötleteimről, iratkozz fel hírlevelemre.

Szeretettel várlak facebook oldalamon is: Angyali Háztartás