Szívecskés edényfogó

                       

 

A hideg, szürke téli napokat feldobhatjuk egy vidám, mutatós szivecskés edényfogóval. Elkészítése nem vesz igénybe több időt, mint két óra és igazán jó mulatság elkészíteni ebben a borongós, unalmas, esős időben. Nem utolsó sorban pedig ajándéknak is megvarrhatjuk.

A legjobb anyag egy edényfogó elkészítéséhez a pamutvászon, de nyugodtan szét lehet nézni otthon a rongyoskosárban, használjuk fel azt, amink van!

Vágjuk ki az anyagból az edényfogó méretének a kétszeresét + egy kis ráhagyást minden oldalon a varrásnak.

Vágjuk ki a flízból az edényfogó nagyságának megfelelő darabot (itt nem kell a dupláját venni, mert akkor nagyon vastag lenne).

Piros anyagból (vagy amilyenből te szeretnéd) vágjunk ki egy szívecskét.

Hajtsuk ketté az anyagot, jelöljük ki a középpontját és varrjuk oda a szívecskét a flízt is hozzáfogva.

 

Ezután hajtsuk ketté az anyagot és gépeljük körbe.

Vágjunk ki a maradék anyagból egy ferdepántot, amivel körbeszegjük az edényfogót. A ferdepánt egy olyan darab anyag, ami hosszabb, mint az edényfogó kerülete kb. 5-6 cm-el és kb. 2,5 cm széles. 

Ezt a ferdepántot először férceljük le úgy, hogy a színét az edényfogó színére fordítjuk (férceljük körbe az edényfogót. A megmaradó kis hosszt hagyjuk ott, abból fogjuk kialakítani az akasztót. Ügyeljünk arra, hogy ez a megmaradó kis hossz azon a sarkon keletkezzen, amelyikre az akasztót akarjuk készíteni).

 

Miután körbeférceltük az edényfogót, fordítsuk meg az egészet. Most a hátához férceljük a ferdepántot. Ezután varrógéppel vagy kézzel szépen körbevarrjuk, kialakítva az edényfogó fülét. Én a fülnél kezdtem. Itt összevarrtam a megmaradt kis hosszt és visszafordítottam az anyag felé, majd a pánt alá öltöttem, így nem lehet annyira észrevenni, hol is illeszkedik.

  

Nagyon jó próbálkozást kívánok Nektek szeretettel!