Őszi edényfogó, a konyha dísze!

Mindig töröm a fejem, hogy mivel is tudnám feldobni az otthonomat. Aztán jönnek a jobbnál jobb ötletek. Néha megvalósítás közben kiderül, hogy azt úgy abban a formában, ahogy elképzeltem nem lehet megcsinálni, így aztán átalakul a tárgy valami mássá, de az alapötlet azért megvalósul.

Így vágtam bele az őszi témájú edényfogóba is ami most a felújított konyhám dísze lesz egy darabig (míg be nem jön a tél és ki nem találok valami mást). Az egésznek az elkészítése nem vett el több időt mint egy esős délután és a lelkemnek is feltöltődést jelentett amíg készítettem, hiszen imádom magam körbevenni a magam által készített tárgyakkal.

Hát lássuk csak, hogyan is készül a fent említett,  gyönyörű, őszi színeket idéző edényfogó!

Először is megvettem a hozzávaló filc anyagot. Ennek métere 3300 Ft, de nem kell belőle több, mint 10 cm színenként. A színeket az ízlésed és a kedved, meg a fantáziád szerint állítsd össze. Ehhez még kerestem otthon színben hozzáillő hímzőfonalat. 

Második lépésként a 10 cm-es csíkból vágtam egy 20 cm hosszú darabot (mert ha ketté fogom hajtani, akkor kapok egy 10x10 cm-es négyzetet). 

Egy másik színből kivágtam a magam által rajzolt sablon alapján a mintát és apránként felvarrtam az edényfogó egyik sarkába. Erről fázisfotókat is készítettem, amiket itt láthattok.

    

        

 

Mikor ezeket a darabokat felvarrtam, akkor kettéhajtottam az anyagot és apró pelenkaöltésekkel körbevarrtam. A végén egy kis fület is varrtam rá, így fel tudom akasztani. 

Többféle változatot is készítettem, különböző színekben, de egymással összehangolva. Így kaptam egy vidám, színes, őszies hangulatú edényfogó "csokrot", amit kedvem szerint variálhatok.

                                                        

Nagyon jó kézimunkálkodást kívánok Nektek. 

 

Ha tetszett a bejegyzést, oszd meg másokkal is! Ha érdekelnek további írásaim íratkozz fel hírlevelemre! A most felíratkozókat egy ajándék receptgyűjteménnyel lepem meg, mely segít abban, hogy a főzés (akár vacsorára akár másnapra) ne vegye el a családtól az egész délutánt vagy estét, hanem pikk-pakk el legyen intézve az egész max. fél óra alatt és legyenek az ételek változatosak és nem utolsó sorban finomak is. Nagyon egyszerű és olcsó, gyors recepteket gyűjtöttem össze saját tapasztalatomból. A receptek végén leírtam a hozzávalók költségvetését és az elkészítési idejüket. Ez segít jól gazdálkodni az időddel és a pénzeddel is. 

A facebook oldalamon is szeretettel várok mindenkit: Angyali Háztartás