Hogyan cseréljük ki a gumit a nadrágban

Ez megint egy ugyanolyan egyszerű lépés, mint a gomb felvarrása, mégis valamilyen oknál fogva sokan nem csinálják!

Készítsük elő a következőket: a pácienst (azaz a nadrágot, pizsamát stb. amiben ki kell cserélni a gumit), vegyük elő a gumit, biztosítótűt, varrótűt és cérnát.

 

                      

Első lépésben távolítsuk el a rossz gumit a nadrágból (ollóval elvágjuk és egyszerűen kihúzzuk). Ezután mérjük a jó gumit a derekunkhoz (ha a mi nadrágunk. Ha másé, akkor az ő derekához mérjük a gumit). Vegyük figyelembe, hogy ne szorítson, de ne is legyen bő, valamint még adjunk hozzá a gumi hosszához 1 cm-t, ami a két vég összevarrásához szükséges.

Ezután a varrótűbe fűzzünk cérnát, tegyük félre. A biztosítótűt szúrjuk a megfelelő hosszúságú gumi egyik végébe és a nadrág derekán látható lyukon keresztül vezessük be a nadrág derekába. Mikor a másik lyukon sikerült kijutni, akkor a két gumi véget varrjuk össze. Ezután már csak el kell igazítani a gumit és már kész is.

                                                                                                                                       

Másik lehetőség: elvágjuk a rossz gumit és az egyik végéhez hozzáöltjük a jó gumi egyik végét, majd megfogjuk a rossz gumi másik végét és ahogy kifelé húzzuk a jó gumit is behúzzuk a nadrág derekába. Utána már csak le kell fejteni a jó gumit a rosszról és a jó gumi két végét összevarrni. Kész!

A gumi behúzásánal arra kell ügyelni, hogy az egyik végét fogjuk, míg a másikat behúzzuk, mert egyébként könnyen beleszaladhat a másik vége a lyukba és akkor kezdhetjük előlről az egészet.