Színes szélforgó

  

 

Biztosan ti is játszottatok vele gyerekkorotokban, talán készítettetek is magatok vagy kaptatok a szüleitektől.  Én igen, és gondoltam most felidézem. Olyan szép napos idő van ma és a szélforgók is sokkal szebben mutatnak, élénkebbek ebben a gyönyörű időben.

Szükség van különféle színű papírokra (pl. gyerek technikacsomagjából), gombostűre, hurkapálcára vagy saslik pálcikára, némi drótra, ollóra és flitterre.

A papírból négyzetet vágunk.

Átlósan meghajtjuk mindkét irányban.

Az átlók mentén bevágjuk, de figyelve, ne vágjuk be a középpontig (hagyjunk kb. 1,5-2 cm-t)

A flittert felszúrjuk a gombostűre, majd a bevágott átlók mentén behajtogatjuk a papír sarkait középre és a gombostűvel felszúrjuk.

      

Ezután a hurkapálcán rögzítjük a gombostűvel a szélforgónkat! Mivel a hurkapálcába nehéz belenyomni a gombostűt én a következők szerint oldottam meg: két hurkapálcát összefogtam és a tetejétől visszaszámítva 2-3 cm-el egy kis darab vékony dróttal összedrótoztam őket. A szélforgó eltakarja a drótot és közé lehet dugni a gombostűt.

  

Díszíthetjük vele a kertünket (még nem sok színes virág van odakint, hát színesítsük a kertet színes szélforgóval). Tehetjük az ablakunkba egy cserépbe szurkálva, akár virág mellé vagy csak úgy. De tehetünk egy csokorral bent a vázába is. És adhatunk belőle a barátainknak vagy csodálhatjuk a szél játékát a gyerekünkkel együtt!