Utazás gyerekkel

                                   Balls, Vicces, Arc, Móka, Aranyos, Édes

 

Gyerekkel nyaralni menni nem kis kihívást jelent a szülőknek, főleg ha az egy hosszabb utazással is jár. A gyerek, korától függetlenül izgága, kíváncsi. a gyerek örökmozgó, nem bír sokat egyhelyben ülni. A gyerek hamar elunja magát. Még  a felnőttet is megviseli egy-egy hosszabb út, nem egy gyereket. A gyerek nyűgössége kifárasztja a felnőttet és ilyenkor azért könnyen ingerültek lehetünk és ez rányomhatja a bélyegét az adott napra, rosszabb esetben az egész nyaralásra. De ha türelmesek vagyunk csodálatos élményekkel gazdagodhatunk!

Hogy elviselhetőbbé tegyük az utazást, összegyűjtöttünk néhány tippet:

-          a gyerek értelmi képességének megfelelően mondjuk el neki, hogy most milyen szép helyre megyünk, ahol egész nap játszani fogunk, de sajnos ez a hely nagyon messze van és szükségünk van a segítségére és a türelmére, hogy épségben odaérjünk

-          mindenképpen készüljünk fel enni és innivalóval, nassolni valóval, hogy ez ne okozhasson útközben problémát

-          válasszunk olyan időpontot az indulásra, amikor amúgy is aludni szokott. Ha szerencsénk van, akkor most is elalszik.

-          vigyünk magunkkal mese CD-t, amit útközben együtt hallgathatunk

-          énekeljünk, mondókázzunk együtt útközben. Ezt általában élvezni szokták a gyerekek

-          ha tehetjük álljunk meg 2-3 óránként- Ekkor sétáljunk, nézelődjünk, beszélgessünk. Válasszunk olyan helyet, ahol lehet szaladgálni, esetleg van egy kis játszótér. Maradjunk egy fél órát. Ez mindenkinek jót tesz! Könnyebb kibírni az utazást, ha beiktatunk egy-egy ilyen megállót!

-          ha több és nagyobb gyerek van, vigyünk magunkkal társast, kártyát, sakkot.

-          mindig legyen nálunk töltő, akár a laptophoz, akár a telefonhoz, ipadhoz. Nagyobb gyerekek már ezzel is jól elvannak.

-          ha kisebb gyerekkel megyünk, akkor feltétlenül készítsük mellé a kedvenc plédjét, játékát, cumit stb.

Problémamentes, kellemes nyaralást és szép emlékeket kívánok mindenkinek!

Tipp:

Mai lazítós tipp: közös játék a gyerekkel!

Mai lazítós: Ország-Város

Akasztófa - játék a gyerekkel

Mai tippem: Húzd meg, ereszd meg